• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Balázs Down-szindrómás kisfiú, akit szívre műtenek hamarosan, míg Zsófia egy születéskori műhiba miatt folyamatos fejlesztésre szorul

Az édesanya levele:

B

alázs 2011 őszén született Kaposváron, Az első pillanatban már láttuk, hogy valami nem stimmel a gyermekkel, szemmel láthatóak voltak a minor anomáliák, amelyek a Downra utaltak, bár ezt akkor még nem tudtuk. 5 hónap bizonytalanság után kaptuk meg a kromoszóma eredményt, ami Down szindrómát igazolt, ezen belül is transzlokációt, ami az esetek 1-2%-ában fordul elő csak.

A kezdeti sokkból hamar észhez kellett térnünk, ugyanis az élet nem állt meg, sőt most kezdődött igazán. Minden napos program lett a gyógytorna, vízi torna, csoportos foglalkozás, Dévény torna, logopédia, és persze a rendszeres orvosi kontrollok. Fejleszthető egy bizonyos szintig, így az a célunk, hogy ameddig kicsi, és tanulékony, addig a lehető legtöbb inger érje, mert ha hinni lehet a statisztikáknak, akkor egy bizonyos szinten túl megáll, sőt lassan visszafele indul az értelmi fejlődése.

Egészen jól belerázódtunk a folyamatos pörgésbe, mikor is idén februárban megszületett Balázs kishúga. Az ő sorsát egy hozzá nem értő orvos már születése pillanatában elintézte. Történt ugyanis, hogy a gyermekem szülés közben az orvos elszakította a karjában a karfonatot, azt az ideg köteget, ami a gerinc oszlophoz tapad, így a bal karja lebénult. Most azért küzdünk, hogy ne fél kézzel kelljen leélnie az életét, legyen esélye egy teljes életre. Őt heti háromszor Budapesten kezelik, így minden másnap felpakoljuk a három gyermeket és hajnalban indulunk.

Elfáradtunk. Lelkileg is megterhelő, de anyagilag még inkább.

Nincs semmilyen szenvedélyünk, a párom állandóan dolgozik, hogy nekik mindenük meglegyen. Soha nem kértünk senkitől segítséget, de nem bírjuk tovább egyedül. A tartalékainkat már feléltük, és jelenleg ott tartunk, hogy választanunk kell a rezsi, az étkezés és az utazás között.

Tipikusan a melyik ujjamat harapjam dolog…

Nagyon szépen megköszönném, ha valaki tudna segíteni abban, hogy a fejlesztésekre el tudjam a két gyermekemet hordani, így némileg csökkenhetne a teher, ami a vállunkat nyomja.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.