Kedves Nénik és bácsik!

Z

alánka vagyok és egy éves, március 13-án volt az első születésnapom. Három hónapos voltam, amikor az orvosok megállapították, hogy van egy csúnya daganat a pocakomban. 2013. Június 27.-én megműtöttek, a daganat hatalmas volt az én termetemhez képest, amivel együtt az egyik vesémet is el kellett távolítani. A megbetegedésem oka: Wilms-tumor, így a műtét után két héttel elkezdődött a kemoterápiás kezelésem. A negyedik kezelés után életveszélyes állapotban kerültem az intenzív osztályra, ahol géppel lélegeztettek, mert kiterjedt kétoldali tüdőgyulladásom volt. Nagyon erős voltam és négy hét után visszakerültem az onkológiára. Orvosaim bíztak benne, hogy meggyógyultam, hat hetet otthon is lehettem a két testvéremmel és apukámmal. De 2013. Október 22.-én megállapították, hogy kiújult a daganat, az eltávolított vesém helyén ismét növekedésnek indult, és már 18 kemoterápiás kezelésen vagyok túl, melyekre a daganat nem reagált megfelelően. Sugárkezeléssel kell kiegészíteni a kezelésemet. Tavaly október óta szinte folyamatosan kórházban vagyok, édesanyám éjjel-nappal mellettem van, apukám is gyakran meglátogat. A két testvérem Kíra (5 éves) és Zsolt (2,5 éves) otthon van, ők nem jöhetnek be hozzám a kórházba és nagyon hiányzom nekik. Apukám éjszaka dolgozik, így ő van otthon a testvéreimmel. Amikor otthon lehetek, jó a kedvem és az étvágyam, a kórházban nem akarok enni, hiába próbálkozik anyukám mindenféle finomsággal, és gyakran vagyok nyűgös, pedig nagyon mosolygós kisfiú voltam.

A családunkat lelkileg iszonyatosan megviseli a betegségem, anyagilag is tönkrementünk, egyre nehezebb a család pénzét beosztani, hiszen apukám amilyen gyakran tud, jön hozzám és ez a távolság miatt sokba kerül. A szüleim szerint egy igazi hős vagyok, aki bátran viseli a kezelések nehézségeit.
A kemoterápiás kezelések mellett szeretnének egy olyan alternatívát is igénybe venni, ami nagyon sok pénzbe kerül és nekünk nem telik rá. Információink szerint több gyereknek segített. Havonta 100 ezer forintba kerül a készítmény, ami elősegíti, hogy újból egészséges legyek és hónapokig kell alkalmazni, hogy kifejtse a hatását.

Nagyon kérlek benneteket, hogy osszátok meg a kérésem –, amit édesanyám írt a nevemben-, és ha módotokban áll támogassatok bennünket!

Nagy mosollyal köszönöm meg nektek és azzal, hogy mielőbb újból egészséges és rosszcsont lurkó leszek!

Zalánka

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.