Frissítés:

2015. február 9-én újabb műtétet végeztek Vandán, ahol sajnálattal közölték hogy több műtétet nem végeznek, mert LEMONDTAK RÓLA! Ekkor a budapesti Tűzoltó utcai kórházban Dr. Garamival egyeztetve Vandát a mentők Pestre szállították. Itt újabb műtét várt rá, ahol a harmadik műtét várt rá! Azóta Vanda állapota nagyon sokat romlott! Látása rengeteget romlott, járni nem bír. Pelenkázásra szorul! Önellátása teljesen megszűnt! Egyenlőre vitaminokat szed, jelenleg infúzios kezelésekben részesül otthonában! Édesanyja dolgozni nem tud, jelenleg táppénzen van, albérletben élnek, egyedül neveli két gyermekét. Külföldi utat szeretnének megvalósítani, de sajnos ezt az anyagi körülmények nem engedik.

Az édesanya levele:

2

014. november 17-én, szemészeti vizsgálaton megállapították, hogy tüneteinek az oka valószínűsíthetően az agynyomás fokozódása. További vizsgálatok váltak szükségessé. CT és MR leletei alapján rosszindulatú agydaganat diagnózisa igazolódott be.

Még aznap este sürgősséggel eset kocsi szállította Debrecenbe és másnap már életmenő műtétet végeztek Vandán. Azóta 27 sugárkezelést és 46 kemoterápián van túl. Elveszítette csodálatos hajzuhatagát, elesetté vált, alig tud mozogni, a kemoterápiák összes mellékhatásával meg kellett küzdenie.

2015. február. 11-én ismét daganateltávolító műtéte volt, sajnos sikertelenül. A daganat kiterjedése és elhelyezkedése miatt nem lehet azt eltávolítani. A műtétet végző orvos további műtétet nem javasol, lehetőségeink elfogytak, a hazai kemoterápiás protokoll lehetőségeit kimerítettük.

Az állapota nagyon sokat romlott. Bal oldala sérült és a járás is nehezített lett számára. Jelenleg az intenzív osztályon van a kislányom, a fokozott agyűri nyomást próbálják csökkenteni. Keresem a lehetőségeket gyermekem gyógyíttatására, mindent megteszek, hogy újból egészséges legyen! Pesten van egy orvos, aki vállalná a műtétet, de ehhez fel kell jutnunk és az állapota ezt most nem teszi lehetővé. Ha mégsem tudja megműteni, akkor egyetlen esélye gyermekemnek a külföldi gyógykezelés.

Gyermekeimet egyedül nevelem, másik lányom 17 éves, élelmiszeripari eladónak tanul. Én az egészségügyben dolgozom, negyedik hónapja táppénzes állományban vagyok. Albérletben élünk nehéz körülmények között, a lakás bérleti díja rezsivel együtt 70 ezer forint, amit táppénzből és családi pótlékból lehetetlen kigazdálkodni. Sajnos dolgozni sem tudok és az édesapja egyáltalán nem segít, gyermektartást sem fizet évek óta, munkahellyel nem rendelkezik.

Eddig mások segítségével megpróbáltam megoldani mindent, de anyagilag és lelkileg kimerültünk. Mostantól viszont segítség nélkül nem tudunk meglenni.

Kérem, segítsenek, egyedül nem megy!

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.