Frissítés:

Zsuzsinak a daganat eltávolítása miatt drasztikus, úgynevezett csonkolásos műtéti beavatkozáson kellett átesnie, eltávolították a bal szemét, szemhéját, a szemkörnyékén minden olyan részt, mely szükséges volt ahhoz, hogy a daganat terjedését meg tudják szüntetni és azt véglegesen eltávolítani. A műtét a daganat radikális eltávolítását jelentette, az esztétikai szempontokra való tekintet nélkül és nemcsak a szemgolyó, hanem a szemüregi tartalom teljes eltávolítását is. Mindez Zsuzsit fizikálisan és lelkileg is megviselte és a családot is, próbálják a gyermekükkel történteket feldolgozni, és felkészülni a kezelések folytatására. Zsuzsi küzdelme tovább folytatódik, ehhez nagy szükségük van anyagi támogatásra is.

Az édesanya levele:

K

islányunk betegségének története 2011 nyarán kezdődött. Gyermeknapi arcfestésen vett részt, estére már kis borsónyi duzzanat látszott a bal szemhéja alatt, ami napról-napra nőtt. Orvostól orvosig, kórházról kórházra vittük. Műtétek sorozata után, a debreceni klinikán kiderült, hogy ez egy rosszindulatú daganat: Rhabdomyosarcoma, de nem az arcfesték miatt alakult ki. Lelkileg teljesen összetörtünk. Még fel sem fogtuk mi történik, már elkezdődött a kemoterápia, 2011. augusztus 3-án. Zsuzsi augusztus 7-én lett 5 éves. Decemberben sugárterápia történt Budapesten ez egy hónapig tartott, majd követte még 3 kemoterápia. Ebben az időszakban öt műtéte volt összesen. Azt hittük vége a rémálomnak, de másfél év múlva kiújult a daganat, 2013 novemberében. Megint kemoterápia – 6 blokk – következett és műtét. Kislányunk hősiesen tűrt mindent. Ennek a kezelési sorozatnak 2014. június 22-én lett vége. Kezelések végeztével ismét bíztunk a gyógyulásban, viszont 2 hónap elteltével megint ott volt a daganat, 2014. augusztus 27-én megállapították, hogy másodjára is visszaesett Zsuzsi. Újraindult kemoterápia 4 blokkal, amit nehezen tolerált, és most 2015. július közepén fejezett be. Nagyon sokszor volt szüksége vérkészítményekre, hiszen a szervezete nagyon legyengült. Jelenleg is műtétre várunk, amit sugárkezelési sorozat követ és felmerült a további kemoterápiás kezelés szükségessége is. Zsuzsinak van egy bátyja is, aki most lesz 15 éves. Négytagú a család, én dolgozni nem tudok, a folyamatos kórházi benntartózkodások miatt. Zsuzsi magántanuló lesz. Tömegközlekedéssel nem szállítható, nagy szükségünk lenne egy megbízható autóra, ami biztosítaná az azonnali szállítását, ha bármi gond adódna. 23éves autónk erre nem alkalmas erre a célra, nagyon sokszor előfordult, hogy azonnal vissza kellett vinni a Klinikára, néha éjnek idején is, és nem volt mivel. Nem luxusautót szeretnénk, csak megbízhatót. A műtét utáni sugárkezelést, ha Debrecen nem tudja vállalni, akkor ismét Budapestre kell járnunk, ami hozzánk 200 km. Erre a mi öreg autónk nem alkalmas. Kérem, aki megteheti, segítsen. Köszönjük!

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.