Blog

Táborban

Levivel nemrég volt alkalmunk eljutni egy táborba a Napközije, által ahol hasonló gyerekek és szüleik, illetve terapeutáik együtt, közösen kapcsolódhattak ki. Nagyszerű dolognak tartom ezen lehetőségeket, hiszen nekünk és gyermekeinknek is teljes feltöltődést nyújtott. Itt mindenki önmaga lehet, nem kell magad feszélyezve érezned, hiszen itt mindenki hasonló cipőben jár. Napközben csuda jó közös programok gyermekeinkkel, akik láthatóan élvezték, hogy a szabadban, jó időben, a természetben és nyugodt környezetben közös erővel alkottunk valami újat. A szülők szintén együtt tudták kiengedni a mindennapok fáradalmait, közös beszélgetések, közös főzés és esténként akár egy hideg ital elfogyasztása mellett.

Ránk elég nagy hatással volt az egész hét. Újra szembesültünk azzal, hogy nem vagyunk a helyzetünkkel egyedül és vannak mások is, akik hasonló vagy még nagyobb problémával küzdenek nap, mint nap. Itt mindenki fantasztikus szülő, erősek és céltudatosan végzik el teendőiket. Minden tiszteletem azoké, akik sérült gyermekük mellett másik egészséges gyermeküket is nevelik szeretetben és egyetértésben. Nekik nincs akadály. Felnézek rájuk, hiszen túlléptek a problémán és bátran vállalták az új kihívásokat. Nekem ez nem biztos, hogy menne. Sőt… Nem érzem magam ehhez elég erősnek.

Pár hete Levi napközijében dolgozom, ami nagyon nagy örömmel tölt el, hiszen hozzá tehetek ezeknek a gyerekeknek a mindennapjaihoz egy picit és nagyon szeretem őket. Lettek kollégáim, akik csodálatos emberek és mindig tanulhatok tőlük valami újat, amiért hálás vagyok nekik. Barátságok is köttettek, melyeknek nagyon örülök, hiszen a jó barát olyan, mint a kincs, kevés van belőlük és megbecsülendő.

Itt mindannyian sok áldozatot hoztunk és még fogunk is… De mikor a boldog gyermekek szemébe nézünk és ők egy széles mosollyal reagálnak rá telis-tele őszinte, önzetlen szeretettel, akkor ott van előttünk, hogy igenis ez minden áldozatot megér! Mindent!

A lehetőséget, hogy ilyen helyen lehetünk Levikémmel pedig egy nagyszerű és fantasztikus kisfiúnak és édesapjának köszönhetjük, akik tűzön-vízen át mennek előre ezzel segítve más gyermekeken és szüleiken. A szó, ami a minden napjainkat körbefonja, az a hála. Hála mindenért amink van, akiket ismerünk és szeretünk és vannak nekünk, akik mellettünk állnak.
Hála, hogy itt lehetünk a földi életben egymásnak, szeretetben.

Leave a Reply