Blog

Szavak nélkül

Levente a betegségéből adódóan nem beszél, mivel az agyában a beszéd központ nincs teljesen kifejlődve. Mond pár szótagot, pl. tete, dede, om… Illetve néhány szót pl. Dédi, papa… Ettől függetlenül megérteti magát, hogy mit szeretne és nagyon okos kisfiú. Egyre jobban kifejezi, amit szeretne és hozza oda a játékot, hogy kapcsoljam be, vagy húzza oda a kezemet és azzal jelzi, mit szeretne az adott pillanatban. Azt mondták soha nem fog beszélni, de már oly sok mindent mondtak, amire rá cáfolt az én kis szuperhősöm! Ezért én továbbra is a hitemre és reményre hagyatkozva azt gondolom, nincs lehetetlen. Bízom abban, hogy fog ő még több szót is mondani. Hihetetlen mennyire át tudja adni az érzéseit így szavak nélkül is. Minden mozdulatából és már csak a nézéséből is tudom, mit szeretne.

Anya és gyermeke közti kötelék a legerősebb ami létezik. Ez valóban így is van. Én megérzem, ha ő szomorú, vagy bántja valami és ez visszafelé is így működik. Nem mondja, hogy anya szeretlek. Nem tudja elmondani, ha valami fáj, ezek számomra nagyon elszomorító dolgok, hiszen minden pillanatban azon vagyok, hogy számára minden meglegyen és boldog legyen, de szavak nélkül is egy igazi szeretet gombóc. A legtöbb szeretetet ő adja és nincs ennél nagyobb boldogságom az életben. Apró dolgoknak is annyira tud örülni, annyira érezteti velem, hogy az életben mi az ami igazán lényeges, ami igazán fontos. Az élet valódi értelmére mutat rá szavak nélkül. A tettek sokkal fontosabbak és hitelesebbek, mint egy-egy kimondott szó. Hiába mondja valaki, hogy szeret, ha mögötte nincsen tartalom és nincsenek tettek csak az üres szavak. Levi minden ölelésében és nézésében benne van, hogy anya szeretlek!

Ez mindennél többet jelent számomra. Én érte vagyok. Érte teszek mindent és ő ad értelmet minden napomnak. A köztünk lévő kapocs legyőz minden akadályt. Mert le kell győznünk minden nehézséget ahhoz, hogy töretlenül tudjunk tovább haladni az úton, ami nagyon nehéz. Mi lenne velem nélküle? El sem tudom képzelni. Bolyonganék az élet útvesztőiben céltalanul. Vele teljes minden. Ha arra gondolok, hogy elveszíthetem, egyszerűen beleőrülök. Ez nem történhet meg! Ezért bízok, hiszek és mindenek előtt azt tartom szem előtt, hogy igenis minden jó lesz és sikeresen célt érünk. A rossz dolgokra nem szabad koncentrálni, csakis a jóra, mert akaratlanul is bevonzzuk azt. Örök szeretet a miénk. Örök kötelék. Örökké szeretlek kisfiam!

Leave a Reply