• A gyűjtés lejárt.
  • Összes ölelés36
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Frissítés:

Ádámot 2018. 01.24-én agydaganat miatt ismételten megműtötték.

Az édesanya levele:

M

iskolcon Lyukóvölgyben élünk, a férjemnek nincs munkája, én az öt gyermekünket nevelem. Ádám fiamnál 2012 októberében rosszindulatú csontdaganatot diagnosztizáltak, mely a combcsontját érintette, semmiféle áttétre utaló jel nem volt akkor. Kemoterápiás kezeléseket kapott, majd 2013. június 19-én speciális térdprotézis beültetése volt. A kemoterápiás kezelése 2014 januárjában fejeződött be.

2015 novemberében, az esedékes kontrollvizsgálaton a CT mutatta ki, hogy a baloldali tüdőlebenyében áttét van. A csontjaiban nem volt daganat. 2015. december 10-én közel öt órás műtéttel a baloldali alsó tüdőlebenyét eltávolították, majd megérkezett a szövettan eredménye is, mely szerint az osteosarcoma okozott metasztázist nála, azaz a csontdaganat okozta az áttétet. Február elején megkezdődött a kemoterápiás kezelése is, majd terápiás szünetre hazamehettünk. Pár nap múlva, az egyik délelőtt fejfájásra kezdett panaszkodni, este hányt. Éjszaka folyamatosan mellette voltam, fel is ébresztettem, de nem volt panasza, reggel azonban már nem tudta a jobb oldalát mozgatni, félrebeszélt és zavart volt. Azonnal mentőt hívtunk. A kórházban az MR vizsgálat kimutatta, hogy az agytörzs mellett egy lenyúló áttét van, ami bevérzett. A daganat a beszédközpontja mellett helyezkedik el. Azonnal megműtötték, sikerült a bevérzést megszüntetni és daganatot eltávolítani. A tüdő másodlagos rosszindulatú daganata mellett az agy és agyburok másodlagos rosszindulatú daganatát állapították meg. Ádámot a 3,5 órás műtét után öt napig altatták, azaz öt nap múlva ébresztették fel, tudtánál van, de a jobb oldala lebénult, még az arca is.

Jelenleg a kemoterápiás kezeléseket kapja, amelyektől nagyon fél, de ez a történtek miatt érthető is, viszont nincs más választásunk, ahhoz, hogy újból egészséges legyen. Jár hozzá gyógytornász is, Ádám mindent megtesz, hogy javuljon a mozgása.

A házunk nincs a közműre csatlakoztatva, nincs vezetékes ivóvizünk és gázszolgáltatás sincs az utcánkban, emiatt a szociálpolitikai kedvezményt sem vehetjük igénybe. A szobák a házunk emeleti szintjén vannak, az állapota miatt Ádám nem tud közlekedni, így lehetetlen az emeletre feljutnia, ráadásul a férjem lába is eltörött, gipszben van, így ő sem tudja felvinni, én pedig nem bírom el, mert Ádám 70 kiló. Mindenképpen meg kell oldanunk a ház akadálymentesítését, hogy Ádám közlekedni tudjon a lakásban, feljusson a szobájába, ehhez liftre van szüksége. Mi ezt nem tudjuk a bevételeinkből megoldani, hiszen a családi pótlékon és az anyasági támogatáson kívül más jövedelmünk nincs, így is állatokat tartunk, hogy a bevételinket kiegészítsük.

A ház akadálymentesítéséhez kérünk segítséget, mert az akadálymentesítési támogatás összege ehhez nagyon kevés. Nagyon kérem, hogy segítsenek nekünk és minden segítségért nagyon hálásak vagyunk.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.