• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Patrik leukémiás, saját kis birodalmának kialakításához kérünk segítséget

Az édesanya levele:

2016 áprilisáig boldog, háromgyermekes család voltunk, szerény körülmények között ugyan, de szeretetben éltünk. Egy ártatlannak tűnő gyermekbaleset után a teljes életünk megváltozott. Patrik kiesett a hintából, akkor nem volt semmilyen gondja, viszont másnap reggelre nagy derékfájdalmai lettek, ami miatt az ügyeleten röntgent és vérvételt végeztek. A röntgen nem mutatott törést, a vérvétel rossz eredményeket jelzett, melyek vérszegénységre utaltak. Mivel állapota nem javult napokig, orvosunk konzultált hematológussal, aki azonnali vizsgálatot javasolt, majd csontvelő mintavétel után, leukémiás megbetegedéssel szembesültünk.

Patrik nem tudja felfogni, elfogadni, hogy miért lett beteg, haragszik az egész világra, sokszor még hozzánk sem szól napokig, csak amennyit feltétlen szükséges. Az addig vidám, élettel teli kisfiunk magába fordult, zárkózottá vált. Hihetetlen nehéz időszak ez számunkra, hiszen felfoghatatlan, hogy gyermekünk, aki kitűnő tanuló, versmondó versenyeket nyert, gálán vett részt, életvidám volt, hogy ilyen megtörtént vele. Többet vagyunk a kórházban, mint itthon, közel egy év a kórházi kezelése és még egy év, amíg otthon lesz, mert nem mehet közösségbe és akkor már szájon át kapja a gyógyszereket. A két másik gyermekre a párom és nagymama vigyáznak, őket is megviseli a jelenlegi helyzet. Az egész családnak az a vágya, hogy mielőbb újra együtt lehessünk! Szerencsére a transzplantációt nem tartják orvosai szükségesnek, kezelése a protokoll szerint halad. Hangulatingadozásaitól eltekintve jól reagál a kezelésekre, jól viseli a mellékhatásokat is.

Vettünk egy felújításra szoruló családi házat, amit a szükséges javítások mellett, most Patrik betegségéhez igazodva is kell átalakítanunk és felújítanunk. Patriknak a kezelések alatt, és utána szüksége van egy saját kis „birodalomra”, ennek a kialakításához kérnénk segítséget. A szobájának biztosítani kell a számára a megfelelő higiéniai körülményeket. A kezelések idején fehérvérsejt számát alacsonyan tartják, hogy a rossz sejtek ne tudjanak szaporodni, így viszont nem képesek ellátni védelmező feladatukat sem. A szobáját folyamatosan fertőtleníteni kell, a legyengült szervezetére minden apró fertőzés nagy veszélyt jelent.

Patrik szobájának kialakításhoz, és életminőségének javításához minden segítséget hálásan fogadunk és köszönünk.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.