• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Frissítés:

Kedves Jó Tündéreink!

Jó hírekkel jelentkezünk! A gyűjtést szeretnénk folytatni, bár a cél megváltozott. A Mikulás hozta az első mosógépet, mely a B oldalra került. Karácsonyi adományosztásunkkor pedig a D oldali mosógép is megérkezett. A beérkező felajánlásokat kipótolva vásároltunk egy mikrohullámú sütőt, három LCD televíziót antennával a B oldalra. A képeket oldalunkon láthatjátok. Erre a részlegre még három televízió nagyon-nagyon kellene, emiatt szeretnénk folytatni a gyűjtést. Tudjátok, ez a transzplantációs oldal, mely meglehetősen zárt rész, ahol a külvilágot a tv vagy internet csempészheti csak be. Sajnos sem kábeles, sem műholdas vételi lehetőség nincs az osztályokon, sőt internet sincs. Köszönjük, az eddigi segítőknek a támogatást és nagyon bízunk benne, hogy az osztály kérésére sikerül még három televíziót vásárolnunk!

K

edves Tégy Jót! Segítőik!

Lassan itt van a Karácsony. Szeretnénk a Miskolc Megyei Kórház Gyermek Egészségügyi Központ Onko-Haematológiai és Csontvelőtranszplantációs Osztályára ajándékot vásárolni.

Nagyon-nagy szükség lenne a kezelés alatt állók számára strapabíró mosógépre, az osztályra. A gyerekek heteket, néha hónapokat is eltöltenek egyfolytában a kórházban. Esetükben kiemelkedően fontos a higiénia.

Az osztály két szárnyból áll, B és D oldalból.

B oldalon van a transzplantációs részleg, ahol a csontvelő átültetés zajlik, ezen kívül ott vannak az átültetés előtt álló gyermekek, illetve azok, akik már túl vannak rajta, megtapadt a csontvelő és megfelelően működik. Itt van egy 10 éves, elhasználódott automata mosógép, amely egyre többet meghibásodik. Naponta – néha többször is – kell tiszta ruhát adni a gyerekekre, ez mindkét oldalon kezeltekre vonatkozik. Azoknak a gyerekeknek, akiknél a transzplantáció zajlik, még a ruházatukat is sterilizálni kell, tehát folyamatosan szükség van mosási lehetőségre és az anyukáknak nincs idejük kézzel mosni, hiszen steril ruházatba beöltözve, a gyermekük mellett vannak. Ezen a részlegen 2 idegen donoros box és 1 szoba, 3 saját donoros sterilszoba és 3 kórterem található a kiszolgáló részlegek mellett.

D oldalon a kezelt betegek vannak, zömük rákos, vérképző-és immunrendszeri megbetegedéssel küzdők. Általában itt kezdi mindenki, itt diagnosztizálják a betegségét a kivizsgálásra érkezőknek. Egyáltalán nincs mosási lehetőség, csak kézzel a mosdókagylóban. 12 szoba van, összesen, 40 ággyal. Az édesanyák mindkét oldalon a gyermek mellett tartózkodhatnak, ott is alhatnak, a transzplantos helyiségeket kivéve.

Szeretnénk mindkét oldalra automata mosógépet vásárolni a segítségetekkel.

Hálás szívvel köszönjük, ha segítetek!

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.