• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Brendon segítséget kér, hogy legyen saját szobája, mert leukémiás megbetegedése miatt szüksége van rá

Az édesanya levele:

G

yermekemet egyedül nevelő édesanya vagyok, van egy négy éves kisfiam: Brendon.

2015 októberében visszatérő lázas állapotai voltak és végtagfájdalmai, emiatt vérvételre került sor, majd a rossz vérkép miatt csontvelő vizsgálatra, mely akut limfoid leukémiát igazolt, magas malingitással. Azóta szinte folyamatosan a kórházban vagyunk, a kezelések miatt sokszor van rossz állapotban a kisfiam, voltak neurológia panaszai, emiatt MR vizsgálatokra volt szükség, majd ESBL baktérium fertőzése, allergiás lett az ASP és az azt helyettesítő Onkospar kezelésre. Sajnos, a beültetett kanüljét is ki kellett cserélni, emellett gyakran kapott vörösvértesteket és trombocitát, illetve gyakran voltak hurutos problémái. Azt, hogy lesz-e szükség idegendonoros csontvelő átültetésre, mivel magas rizikófaktorú a betegsége, csak novemberben fogjuk megtudni. Brendonnak egyébként pitvari sövényhiánya van és epilepsziája.

Gyermekem apjától semmiféle támogatásra nem számíthatok, nincs kapcsolatunk. Ha befejezzük a kórházi kezeléseket édesapám házába költözünk. A házban van fürdőszoba, nekem és kisfiamnak van egy külön szobánk, viszont mindenképpen fontos, hogy kialakítsunk neki egy saját szobát, ahol meg tudjuk teremteni a betegsége miatt megkövetelt tisztasági feltételeket. Van is egy helyiség, amit átalakíthatunk, ez egy használaton kívüli konyha, ezt kell rendbe tenni Brendon számára, vakolni, festeni, padlóburkolattal ellátni, a fűtését megoldani és bebútorozni.

Sajnos, az én jövedelmem a gyes és a magasabb összegű családi pótlék, ebből ezt nem tudom megoldani, hiszen minden jövedelmem arra megy el, hogy meg tudjam venni a gyermekemnek a legszükségesebbeket, főként, hogy a kezelések miatt vagy nagyon jó az étvágya, vagy semmit nem akar megenni.

Kérem, hogy segítsenek nekünk, hogy ki tudjuk alakítani a Brendon szobáját, ahol még a kezelések után legalább egy évig lennie kell, hiszen, mint a leukémiások számára tilos, ő sem mehet majd közösségbe. Nagyon bízunk abban, hogy nem lesz szükség csontvelő átültetésre, de ez még függ a további vizsgálati eredményeitől. Köszönjük a segítséget előre is.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.