• A gyűjtés lejárt.
  • Összes ölelés54
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Az izomsorvadásban szenvedő Ágoston segítséget kér

Frissítés:

Ágoston kapott ajándékba egy jó állapotú laptopot, Mészáros Katalintól. Ezúton is köszönjük Ágoston nevében is!

Ágoston levele:

Á

goston vagyok, 15 éves. Izomsorvadásom van, 2016. március 18. óta lélegeztető gép tart életben, egyedül sajnos már nem tudok levegőt venni. Mozogni sem tudok, csak az ujjaimat tudom mozgatni.
Alapbetegségem neve: izomdystrophia. Ehhez társul: tetraplegia, idült légzési elégtelenség és tracheostomával élő személy vagyok. Ennek a betegségnek az a jellemzője, hogy az izomrostok egyre inkább leépülnek az életkor előrehaladtával. Kétéves koromban sokat fájt a térdem, ekkor jött meg a genetikai vizsgálat eredménye, amit édesanyámnak még a terhessége ideje alatt végeztek el. Hét éves koromig tudtam járni, akkor eltörött a combcsontom, kerekesszékbe kerültem. Azóta az állapotom fokozatosan hanyatlik.
Anyukámmal élünk ketten, senkink sincs, ő lát el éjjel-nappal, el sem mozdul mellőlem. Nyolc hónapig a kórházban éltünk, szerencsére haza tudtunk jönni, itthon nagyon jó lenni! Látom az embereket, fákat, autókat, madarakat. Nézem a tv-t, játszok a mobilomon, és addig alszom, amíg csak akarok. Anyukám nagyon vigyáz rám, nehogy bajom legyen.
Sajnos nagyon kevés a pénzünk, ha kifizetjük a számlákat ételre, tisztálkodó szerekre, ruházkodásra, és ami a legfontosabb: gyógyszerekre már alig jut, vagyis az étel és gyógyszer kifizetése is nagy gond, a többi pedig már luxusnak számít nálunk. Álmom, hogy legyen jó notebookom, hiszen számomra ez az egyetlen szórakozási lehetőség meg elfoglaltság is, egy olyan, amin a jobb játékokkal is tudok játszani! Nagyon régi gépem volt, ami elromlott, a mobiltelefonom használom régóta.
Nagyon szépen kérem, segítsenek, hogy ezt a rövid kis életemet itthon nyugalomban, boldogságban tölthessem! Minden segítségért nagyon hálás vagyok.
Köszönettel: Juhász Ágoston

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.