• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Attila diagnózisa agy rosszindulatú daganata

A

ttila 2001-ben született, három testvére van, a család nagyon szerény anyagi körülmények között él, Attilával az édesapja van a kórházban, édesanyja a testvéreivel otthon tartózkodik, mivel a legkisebb nem régen született.

Attila 2014 szeptemberében elájult a tanévnyitón, majd kivizsgálásai voltak, kiderült, hogy rosszindulatú kisagyi daganata van. 2015. január 08-án részleges daganat eltávolítása volt és pár nappal később elkezdődött a kezelése a debreceni Klinika Gyermekonkológiáján.

2015. 02. 23-04. 09. között naponta 2Gy-s frakcióban 36 Gy gócdózist, azaz sugárkezelést kapott, majd még további + 20 Gy gócdózist. A sugárkezelések után folytatódott a kemoterápiás kezelése, egy alkalommal intenzív osztályon ápolták, gépi lélegeztetéssel. Többször kapott vért és trombocitát. Nyáron, Miskolcon a Megyei Kórház, Gyek, Onko-Haematológia és Csontvelőtranszplantációs Osztályán megtörtént az őssejtgyűjtése, mert ahhoz, hogy újból egészséges legyen saját donoros csontvelőtranszplantációra van szüksége. 2015 decemberében megkezdődött a csontvelőátültetése, 2015. december 16-án visszakapta a saját, megtisztított őssejtjeit. Ezeknek még meg kell tapadniuk, majd otthonában biztosítani kell számára a megfelelő életkörülményeket és étrendet, ehhez kér a család segítséget, illetve a fürdőszobába új villanybojlert kell vásárolniuk.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.