• A gyűjtés lejárt.
  • Összes ölelés4
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Az édesanya levele:

Balázs 31 hétre született 1700 grammal, császárral. Feltűnt, hogy nem úgy mozog, mint a többi korabeli baba, de az orvosok mindig azt mondták, hogy nincs ezzel gond, majd behozza a lemaradást, de 11 hónapos korában bekerültünk Miskolcra, a GYEK-be, ahol, kivizsgálták. Ott kiderült, hogy Balázs oxigénhiánnyal született. Enyhén értelmi sérült, jól el lehet vele beszélgetni, kommunikál, megfelelően reagál mindenre, érdeklődő típus. Epilepsziájára születése óta szed gyógyszert, jelenleg egy másik félére való átállás van folyamatban, egyébként 8 éves kora óta rohammentes.

Balázs fizikai felépítése korának közel megfelelő,165 cm magas, és 60 kg. Önálló életvitelre, mozgásra azonban képtelen, mi viseljük gondját. Ez azonban a méretei és súlya miatt egyre megterhelőbb. Társasházban élünk magas földszinten, 16 lépcső választ el minket a külvilágtól. Ölben levinni őt nagyon nehéz, és kockázatos. Mi sem vagyunk már egészségesek, de Balázs is vágyik ki a friss levegőre, ez azonban napjainkra egyre nehezebben kivitelezhető. Az elmúlt 28 év cipekedése férjemet és engem is megviselt fizikálisan, mi is több betegséggel küzdünk, a férjemnek sérve van, így Balázs emelgetése a legfontosabb műveletekre korlátozódik. Mindenképpen szükségünk van egy lépcsőjáró szerkezetre, valamint egy betegemelő liftre, hogy ezekkel a mozgatását megoldhassuk.

Soha nem kértünk senkitől sem segítséget, sem támogatást, de ezeket a vásárlásokat mi a családi költségvetésből nem tudjuk megoldani. Hosszú évek alatt minden fejlesztőterápiát önerőből, sőt erőnkön felül is megoldattunk, de most már nem megy, egyre nehezebb az életünk. Hálásan köszönünk minden segítséget.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.