1.33% összegyűlt
20 000 Ft összegyűlt a 1 500 000 Ft célból
1 adományozó

B

arnabás halva született. 16 percen át küzdöttek az életéért, majd mikor magához tért, az orvosok mindössze 1-2 órát jósoltak neki. A kisfiúnak károsodott szinte a teljes idegrendszere az oxigénhoány miatt, még 3 hónapos korában is csak vegetált.

Tavaly a szülők minden követ megmozgattak, így kijutottak egy bécsi klinikára, ahol őssejt terápiát végeztek el a kisfiún. Barnus látványosan javulni kezdett: kezeit mozgatja, segítséggel már lépeget is, figyel a tárgyakra, megismeri a családját, a barátokat, kiabál és csupa olyan dolgot csinál, amiről még az itthoni orvosok sem mertek álmodni.

Idén, adományok segítségével Barnust ismét sikerült kivinni Bécsbe egy második őssejt beültetésre. Mi, a Tégy Jót! Csapata is gyűjtést indítottunk neki kétszer is, s azért küzdöttünk, hogy a beültetés megvalósulhasson.

Most, hogy Barnus május 15-én átesett a műtéten, aktív fejlesztésekre van szüksége. Ez azonban haviszinten 120-150 000 Ft-ba kerül. Sajnos ezeket a nagy összegeket a család nem tudja finanszírozni, ezért a Tégy Jót! Csapata ismét a segítségeteket kéri, hogy Barnus mihamarabb megközelítse a korának megfelelő szintet!