• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

A PEG-en át adható tápszer 5 napi adagja 12000 Ft, ami a család kasszáját jelentősen megterheli.

B

arnabás halva született. 16 percen át küzdöttek az életéért, majd mikor magához tért, az orvosok mindössze 1-2 órát jósoltak neki. A kisfiúnak károsodott szinte a teljes idegrendszere az oxigénhoány miatt, még 3 hónapos korában is csak vegetált.

2012-ben a szülők minden követ megmozgattak, így kijutottak egy bécsi klinikára, ahol őssejt terápiát végeztek el a kisfiún. Barnus látványosan javulni kezdett: kezeit mozgatja, segítséggel már lépeget is, figyel a tárgyakra, megismeri a családját, a barátokat, kiabál és csupa olyan dolgot csinál, amiről még az itthoni orvosok sem mertek álmodni.

Tavaly Barnus átesett a második őssejt terápián is, aminek köszönhetően rengeteget fejlődött, javult az állapota, de sajnos a nyelési reflexe nem javult számottevően.

Múlt hónapban Barnabás PEG.-et kapott a pocijába, mert orrszondán való táplálása szinte lehetetlenné vált. A beültetett gasztrotubus mivel még frissnek mondható, speciális tápszert kell kapnia, aminek napi adagja 1500 Ft. Ez hetiszinten 12-15 000 Ft-ot jelent, ami jelentős anyagi terhet ró a családra.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.