101.01% összegyűlt
1 000 000 Ft adományozva 990 000 Ft célhoz
9 adományozó

Az édesanya levele:

B

ence élete egy hihetetlen utazás, mely tele van kitartással és csodával. Már a kezdetektől fogva különleges volt; a negyedik gyermek a családban, és bár időben és egészségesen született, hamar kiderült, hogy az ő útja más lesz, mint a testvéreinek.

Még csak egyéves volt, amikor először megfordult az ágyában. Később pedig, hat évesen, mikor mások már vidáman rohangáltak, ő még csak tanult járni. Az orvosi vizsgálatok során a diagnózis ismeretlen maradt, és Bencével együtt végigmentünk számos kihíváson és vizsgálaton, hogy megértsük, mi történik vele.

Az évek során Bence állapota tovább romlott, és tizennégy éves korára már képtelen volt járni, folyamatos térd ficamok miatt. Kerekesszék lett az állandó társa, és egy MR vizsgálat végül igazolta, hogy idegrendszeri károsodás áll a háttérben.

2023-ban életmentő műtéten esett át Debrecenben, ahol 32 csavarral rögzítették a gerincét, hogy korrigálják az elváltozást. Az operáció óta megkezdődött a rehabilitáció Szikszón, hogy támogassák őt az izomsorvadás miatt.

Bence lendületesen küzd. Ő az igazi példa arra, hogy a kitartás és a szeretet csodákra képes.

Szeretnénk egy speciális zuhanyzót kialakítani, mivel egyre nehezebb a fürdetése. Bence lassan 18 éves és 175 cm magas. Mint minden téren, teljesen tehetetlen és szeretnénk a lakás hátsó bejáratát akadálymentesíteni, hogy a kerekesszék elférjen, mellé a rámpa és a kapaszkodók kialakítása is szükséges.

Leave a Reply