28.36% összegyűlt
311 928 Ft donated of 1 100 000 Ft goal
25 adományozó

Az édesanya levele:

B

ence szülinapozni ment a barátaival.
Nem volt soha elmenős, bulizós fiú, inkább itthon bográcsoztak, főztek a barátokkal.
Hajnali fél 3-kor csengetett valaki. Azonnal tudtam, hogy baj van, ezt egy édesanya ösztönösen megérzi.
A mentős volt az, beszaladtak az irataiért és elmondták, hogy leesett a motorkerékpár csomagtartójáról, beütötte a fejét és mivel koponyasérülése van, nem várnak rám. Még beszéltem fiammal a mentőben.

Végtelennek tűnő idő után nyílt a műtőajtó és a fiam, akivel néhány órája beszéltem, eszméletlenül feküdt az ágyon, mindenféle csövekkel, gépekkel… Az orvos közölte, súlyos a baj: agyvérzés, oxigén hiány, lélegeztetőgép, kóma. Fel sem tudtam fogni a szavak súlyát.

Miután összekapartam magam tudtam, Bencének szüksége lesz rám a gyógyuláshoz vezető úton. 1 hónapon keresztül minden nap ott voltam vele az intenzíven és könyörögtem, keljen fel.
Kértem, ha hall engem, mozdítsa meg az ujját, és egy napon megtörtént! Hihetetlenül boldog voltam.

Ezután a spontán légzés vissza jött, lekerült a lélegeztető gépről, így másik osztályra került, ott 2 hónapot töltött.
Szerencse, hogy ott is vele voltam minden nap, mert én vettem észre, hogy deformálódik a koponyája.
Nagy könyörgés árán megvizsgálták, kiderült, hogy megfertőződött a műtőben. Kis híján agyhártyagyulladást kapott. El kellett távolítani a fél koponyát, így élt 1,5 éven keresztül!

Bencét 3 hónap után haza adták. Mint egy darab fa… minden merev volt, féltem nagyon mi lesz, hogy fogom tudni ellátni, a húgai, hogy élik ezt meg. Egy szobában aludtam vele ülve, hogy lássam veszi-e a levegőt. Gyomor szonda, gége kanül, katéter: megtanultam használni ezeket és mivel nem kaptunk gyógytornászt elkezdtem egyedül tornáztatni Bencét. Egy idő után egyre többet volt fent, kezdett reagálni. Kitaláltunk jeleket: a mutató ujj volt a nem, a hüvelyk az igen. Az évek alatt visszajöttek az emlékei, és az agya tökéletesen működik.

Ma már önállóan megfogja a távirányítót, iszik, eszik, nincs gyomor szonda, nem kell turmixolni az ételt, fel tudom állítani, kiviszem tolószékbe, fürdőszobába, meg tudom fürdetni, ami sokáig csak az ágyban ment.

Reméljük a gégekanült a napokban eltávolítják és akkor még könnyebb lesz a kommunikáció, hiszen Bence beszél!

A Borsóház terápiától azt várjuk, hogy képes legyen egy önálló életre. Minden esély megvan rá, hogy lábra álljon és teljes értékű emberként éljen. Bence eltökéltsége és a Borsóházban lévő szakemberek együttes ereje tudjuk, hogy kihozza Bencéből a maximumot.

Szóljon hozzá