• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Brendát leukémiája miatt kétszer transzplantálták, jelenleg agyi limfómával küzd

Az édesanya levele:

2

014. február 07-én derült ki, hogy a kislányomnak krónikus myeloid leukémiája van. 2015 novemberéig citosztatikumokat kapott gyógyszerek formájában, több mint másfél évig. Nem használtak a kezelések, ezért 2015. 11.23-án idegen donoros csontvelőtranszplantációja volt, amiről 2016. februárra kiderült, hogy nem sikerült. Ismételt csontvelő átültetésre volt szükség, én voltam a donorja 2016 márciusában. Két hónap múlva hazamehettünk, de 2016. június 16-án megtudtuk, hogy a csontvelőátültetés mellékhatásként EBV vírusa van, ami agyvelőgyulladást okozott és annak szövődményeként agyi lymphomája lett. Azóta kemoterápiás kezeléseket kap ismételten. Én folyamatosan vele vagyok a kórházban.

Ameddig tudtam dolgoztam, azután táppénzen voltam, ami lejárt, most állapítják meg részemre az álláskeresési járadékot, addig semmilyen ellátásban nem részesülök. Az álláskeresési járadék mindössze 90 napra jár majd, ha letelik, akkor ápolási díjat kell igényelnem. Jelenleg egyetlen bevételünk a magasabb összegű családi pótlék.

Van egy önkormányzati lakásunk, amelyet felújítottunk, hogy a transzplantáció utáni követelményeknek megfeleljen. Gázkonvektoros a fűtése, távollétünk és anyagi lehetőségeink szűkös volta miatt nem tudjuk fűteni, így, hogy haza mehessünk, ismételt felújításra van szükség. Brenda szobáját ismét rendbe kell tenni, kifestetni, felújítani.

Mostani helyzetünkben a lakásbérleti díj és egyéb számlák kifizetése is gondot okoz. Egyedülálló szülő vagyok, gyermektartási díjat sem kapok, ez most bírósági úton akarom érvényesíteni, mert minden fillérre szükségünk van.
Ahhoz, hogy Brenda otthon lehessen a felújítás mellett folyamatos fertőtlenítésre van szükség, naponta friss ételeket kell főzni részére, biztosítani minden olyan feltételt, amely szükséges a csontvelő átültetésen átesett gyermekek részére.
Nagyon nehéz az anyagi helyzetünk, lelkileg sem könnyű feldolgozni, hogy a szemem fénye, a gyermekem három éve küzd a rosszindulatú betegséggel, és ha már úgy érezzük, hogy sikerrel leküzdöttük azt, mindig újra kell kezdeni, ismét kezelések következnek.

Kérem, akinek módjában áll, segítsen nekünk, minden segítséget hálásan köszönünk.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.