• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Életét egy speciális injekció kúra majd csontvelő transzplantáció menthetné meg. Egy-egy injekció 1 millió Ft-ba kerül, de ahhoz, hogy eredményes legyen a kezelés, legalább 6 darabot meg kell kapnia; és akkor még a transzplantáció után létesítendő sterilszobáról nem is esett szó...

A Várpalotablog cikke:

„Dávid egy huszonhárom éves fiatalember. Néha még olyan kölyök is tud lenni, egyébként azt mondta neki az élet, hogy ne legyen kölyök. Dávid megkomolyodott. A Góliát neve: Hodgkin lymphoma. Mindenki értse: nyirokmirigyrák. Dávid és Góliát most egymással küzdenek. Az időt Góliát diktálja, persze: tizenöt nap, most, maximum.

Tessék akkor most egy picit figyelni, mert a Várpalotablog meggondolja, hogy mihez adja a nevét. Ehhez most azonnal!

Ülünk egy kedves sráccal, aki képes arra, hogy elmeséli a saját történetét. Gyors történet ez. Pavlényi Dávid 2011. őszén köhögni kezdett, rosszul lett. Németországban dolgozott, kárpitosként. Itthon megvizsgálták, kapott antibiotikumot is, aztán visszament Németországba, aztán újra hazajött napokra rá, mert a szervezete már nem működött, már nem akart benne semmi sem maradni, aztán egy másik orvos az év végén elküldte szövettani vizsgálatra, aztán az analízis kimondta: rosszindulatú daganat.

Kék golyó utca – aki tudja, érti. (Országos Onkológiai Intézet)

A vizsgálatokban megállapított IV/B-stádiumot senki sem szerette volna érteni. Ez a kimutatható legrosszabb. Dávid testében sajnos teljesen szétszóródott a kór, nyakán, mellkasán, gyomorban, tüdőben. Kezdődött a kemoterápia. Hat ciklus (ciklusonként két alkalom) eredményt mutat, a következő kettő már nem. Újabb két ciklus, erősebb „dózissal” már, az első után eredmény, aztán már nem. Egyértelművé vált, hogy a kemoterápia nem segít – őssejt-beültetésre lesz szükség. Az őssejtet sikeresen levették. (Közben kapott még kemoterápiát, az utolsótól annyira legyengült, hogy tüdőgyulladás lett belőle.) Aztán tüdőtükrözés, szabályosan átmosták a tüdejét, aztán újabb szövetminta, amelyik ismét igazolta a Hodking lymphomát. Góliát itt maradt.

Dávid élete megmenthető. A brentuximab vedotin kezeléssel. S akkor most nagyon tessék figyelni az alábbiakra!

Kezelésenként három injekció, injekciónként egy millió forint.

Elvileg két sikeres kezelés (hat millió forint) már alkalmas az őssejt beültetésére.

A gyógyuláshoz öt kezelés szükséges.

Az első kezelést ezen írás közzétételétől számítva egy héten belül meg kell kezdeni. Nem kellene, tessék érteni, hanem: kell! Felhívásunkhoz mellékeljük a kezelőorvos zárójelentését. Tessék elolvasni, köszönjük!

Ami most gyorsan fontos: Várpalota város önkormányzata által alapított Egy Mosolyért Közalapítvány vállalta, hogy számlaszámláján fogadja a segítő támogatásokat. Az alapítvány: kiemelt közhasznú alapítvány.

Lényegesnek tartjuk ezt megjegyezni abból a szempontból, hogy valamennyi Dávidnak érkező támogatás, segítség útja így bármikor ellenőrizhető.

Azonban most fontos a gyors segítség.”

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.