• A cél sikeresen teljesült. A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Az édesanya levele:

S

zeretném röviden elmesélni a kislányom: Diána eddigi élettörténetét.

Diána 2011. 09. 12-én született Szegeden, 35 hétre, 2470 grammal és 48 cm-rel egészségesen. Születése után pár órával közölték velem, hogy a kislányunkat át kell szállítani Újszegedre, a koraszülött osztályra, mert nem nyeli le a cukros vizet. Még aznap átszállították, sok kivizsgáláson esett át, minden eredménye negatív lett. Két nap múlva azt mondták, hogy antibiotikum kezelést kell, kapjon, mert fertőzése lett. Két hét múlva hazaengedték, azzal, hogy minden rendben van.

Otthon, pár nap múlva észrevettem, hogy gond van, mert egyre sűrűbben görcsbe állt az egész teste. Megijedtem, elvittem ügyeletre és azonnal beutalták a kórházba. Három hetes volt, amikor intenzív osztályra került. Ismét nagyon sok vizsgálatot végeztek, de továbbra se találták meg a görcsök okát. Dormikum infúziót kapott, mondván, hogy így nem fog görcsölni.

Sajnos, azóta is vannak görcsei, pedig már három éves. Az okát a mai napig nem találták meg. A sok görcsös roham miatt megsérült a központi idegrendszere és agysorvadás alakult ki nála.

Időközben, Bécsben az eddigi leletei alapján konzultáltattunk, feltételezik, hogy agyvérzést kapott, hogy pontosan mikor azt nem tudni, szerencsére olyan helyen van az agy bal féltekén, hogy gyógyítható.

Az apuka dolgozik, állandó munkahellyel rendelkezik, én ápolom itthon kislányunkat, mert annyira sérült, hogy semmit nem tud a külvilágról, nem kommunikál, mozgássérült, még ülni sem tud egyedül, étkezni is csak pépeset vagy cumisüvegből. Teljes ellátásra szorul. Öt testvére van, ők egészségesek. Dia sok szeretetet kap a családtól. Mindenki, ahogy tud, segít, de sajnos ez nagyon kevés, a mi esetünkben.

Pusztaszeren lakunk és sokat utazunk tömegközlekedéssel. A kislányunk szállítása egyre körülményesebb. Van egy babakocsink, de azt kinőtte, amikor úton vagyunk és begörcsöl, nem fér el benne. Ezért szükségünk lenne egy biztonságosabb, nagyobb teherbírású, mozgássérült kocsira. Találtunk ilyen mozgássérült babakocsit Budapesten, de önerőből nem tudjuk megvásárolni. Ehhez szeretnénk segítséget kérni, hogy minél hamarabb használhassa Diácskánk!

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.