10.65% összegyűlt
$106,500.00 donated of $1,000,000.00 goal
1 adományozó

Az édesanya levele:

D

ominik betegségének előjelei 2015 decemberében kezdtek megmutatkozni, először a lábai fájtak, majd januárban egy esést követően eltört a combcsontja. Egyre kevesebbet evett és ivott, gyakran belázasodott, fáradékonnyá vált. Ezekkel a problémákkal folyamatosan megkerestük az orvosát. A gipsz egy hónap után lekerült a lábáról, majd az orvosa beutalta a fertőző osztályra az Erzsébet kórházba, ahonnan átirányítottak bennünket másnap a Megyei Kórház Gyermekkórházába. Két nap múlva az Onko-Haemetológiai és Csontvelőtranszplantációs Osztályra kerültünk, ahol a vérvételek után csontvelő biopszia történt és ott állapították meg a diagnózist február 14-én: Heveny lymphoblastos leukaemia, alacsony-közepes malingitás.

Megkezdődött a kemoterápiás kezelések sorozata, szinte folyamatos a kórházi benntartózkodásunk. A 33. napi csontvelőmintavétel eredménye jó lett, így nincs szükség csontvelőtranszplantációra. Májusban újra meg tanult Domi járni, mert a törése óta nem tudott.

Reményeink szerint hamarosan befejezi a kórházi kemoterápiás kezeléseket, majd állandó kontrollok mellett még 2018 februárjáig tart az utókezelése, mint ahogyan az All-es gyermekeknél történik. Tehát a betegség kezelésnek kezdetétől számított két év a terápiás időszak, ekkor az immunrendszere nem működik megfelelően, fehérvérsejt számát citosztatikumokkal alacsonyan tartják, hogy a rossz sejteknek esélyük se legyen. Ebben az időszakban közösségbe nem mehet, mert szervezete védtelen a betegségekkel, fertőzésekkel szemben.

Mielőtt Domi beteg lett vettünk egy felújításra szoruló családi házat, amit folyamatosan újítunk fel, a központi fűtést meg kell csinálnunk és a régi vízvezetékeket is ki kell cserélnünk, hogy lakható legyen, emellett Domi szobáját ki kell alakítanunk, hiszen az elkövetkezendő időszakban az lesz az ő saját birodalma. Ehhez kérünk segítséget, melyet előre is nagyon köszönünk.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.