• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Az anyuka levele:

K

örülbelül egy éve volt gyűjtésünk a Tégy Jót! oldalán, segítséget kértem az akkor 5 éves fiamnak. Dominik 31. hétre született koraszülött oxigénhiánnyal, csecsemőkori agyi bénulása miatt a központi idegrendszere sérült. Két hetes volt, amikor örökbe fogadtuk, imádjuk, nagy szeretettel gondozzuk. Mozgásában súlyosan korlátozott, járni és ülni nem tud. 10 hónapos kora óta hordjuk gyógytornára, Szombathelyre. 2014 novembere óta óvodás, a szombathelyi Aranyhíd Oktatási és Fejlesztési Központban. A férjem és jómagam le vagyunk százalékolva. Én gyesen vagyok. Havi összes jövedelmünk 120 ezer Ft. Ebből fizetjük az albérletet, ami nem kevés kiadás: havi 50 ezer Forint plusz rezsi és ehhez jön még a megélhetésünk. Férjem időnként alkalmi munkához jut zenészként, ezzel segítve a családunkat.

Domit a gyűjtésnek köszönhetően egy barcelonai orvos 2015 áprilisában sikeresen megműtötte, az állapota rengeteget javult. Nagyon sok embernek tartozunk ezért köszönettel hogy ez létrejött és Domika kijutott a műtétre. Idén Januárban volt egy kontroll vizsgálata, amikor a műtétet végző orvos közölte, hogy a javulások ellenére további műtétre lenne szüksége. Sajnos, a tavalyiakhoz képest a műtét ára drágább lett, viszont ezt mi már nem tudjuk összegyűjteni, de nem adtuk fel és keresgéltünk tovább. Találtunk egy másik orvost, aki ugyanezzel, az úgynevezett Ulzibat-technikával műt, megfelelő rutinja megvan, és a műtét ára lényegesen kevesebb, 1500 Euró nekünk sok pénz, ráadásul közelebb is van, mert ez a műtéti eljárás 2500 Euróba kerül, ennél az orvosnál. Ekkor tudtuk meg, hogy egy hasonló betegséggel küzdő gyermek – Táltos – szülei összefogtak a KELL Alapítvánnyal, azaz veletek és megteremtették a lehetőséget, hogy ez az orvos a teamjével hazánkba látogasson, tartson egy előadást, ahol mindenről informálódhattunk. Ez volt az I. Szülő-civiltalálkozó, ahol a professzor meg is vizsgálta a mi gyermekünket is, és vállalta a műtétet, melynek az időpontja 2016. június 25-e lenne. Ezt a fajta műtétet az OEP nem finanszírozza 2014. december 31-től, nem egy radikális beavatkozás, az eredményei mégis látványosak és hazánkban ilyen jellegű műtét nem létezik. Ennél a technikánál nincs műtéti feltárás, nem vágják át az izmokat, csupán bemetszéseket ejtenek rajtuk, ezáltal a feszesség csökken, a mozgás nagymértékben javul, viszont a növekedés miatt többszöri beavatkozásra van szükség.

Mindenképpen ki kell, hogy jussunk a műtétre, hiszen gyermekünk számára ez óriási lehetőség lenne, élhetőbb életet élhetne.

Gyűjtjük a kupakokat is, de emellett is szükségünk van segítségre, kérjük, támogassák a gyermekünket, hogy meg tudjuk neki adni egy jobb élet lehetőségét! Köszönjük.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.