• A cél sikeresen teljesült. A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

D

orci születése óta egy Neurofibromatosis nevű betegséggel él. Ebből kifolyólag alakult ki nála egy jóindulatúnak mondott agydaganat, mely a látóideget keresztezi. Emiatt a bal szemére nem lát. Bár már kétszer operálták rá, 20 sugárkezelésen van túl, kivenni azt mégsem lehet, különben megvakulna. A daganat miatt enni is nehezen tud, egy évig PEG is be volt ültetve neki, azon át kapta a táplálékot, azonban a szervezete nem bírta, ezért el kellett azt távolítani.

Két lába között igen soknak mondható méretkülönbség van, emiatt már öt lábműtéten is túl van. Jelenleg is egy ilyen beavatkozásból lábadozik.

Ettől függetlenül Dorci egy rendkívül jókedélyű lány, akinek a kézművesség jelenti a legnagyobb kikapcsolódást. Imád kreatívkodni, álma egy csillámtetoválás készlet. 🙂

Egy gimnasztikai labdára lenne azonban leginkább szüksége, hogy műtött alsó végtagjait erősíthesse… Továbbá azért fontos, hogy sokat kézműveskedjen, mert az agydaganatos betegeknél ez fokozottan fontos fejlesztésnek számít, hogy javítsa a motorikus finom mozgásokat. A labdát leszámítva egyéb sporteszközök beszerzése is szükségszerű, hogy végtagjait kellőképpen erősíteni tudja.

Dorcinak bár van közgyógya, mégis szed olyan gyógyszert, amit saját pénzén kell megvenni a családjának.

Gyógycipőből félévente jár neki új OEP támogatásra. Ha ettől hamarabb kell cserélni, azt a családnak saját büdzséjéből kell kigazdálkodni, melynek ára szintén nem kevés: mintegy 17 000 Ft-ba kerül.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.