1.07% összegyűlt
419 000 Ft donated of 39 000 000 Ft goal
50 adományozó

E

mma 40. hétre született. Születése után derültek ki a betegségei: kisfejűségben szenved, aminek következtében az agya nem fejlődött ki teljesen; nincsenek agyi barázdái a kisagy és a két agyat összekötő híd félig fejlődött ki. Az agyi fejletlenség miatt epilepsziás rohamai vannak, naponta kb. 50 kis roham és napi 2-3 nagy rohama van. 24 órás felügyeletet igényel. 8 évesen egy 2 hónapos csecsemő szintjén van, így is kell gondozni.

Nagyobbik lányom, Fanni 13 éves, 26. hétre született. Volt már 2 komoly tüdőgyulladása, amikor intenzív osztályon kezelték. 8 hónapja viszont kiderült, hogy ritka betegségben szenved: ez kóros soványsággal és szívproblémákkal jár, ami miatt sajnos akár szívbillentyű műtétre is szükség lesz.

Jelenleg albérletben élünk, ami sajnos nem felel meg az egészségi állapotuknak: dohos, penészes, a fal vizesedik, statikai állapota emiatt nem a legjobb. Jelenleg emiatt Emma spontán be is lázasodik, ami az orvosok szerint épp a penész az oka.

Még panel lakásban éltünk, amikor mindkét lányom megszületett, de mint később kiderült, erre voltak allergiásak: folyamatosan asztmás rohamokkal küzdöttek, különböző szteroid tartalmú inhalációs pumpákon éltek. Épp ezért panellakásba nem tudunk visszamenni, még annak ellenére sem, hogy anyagilag olcsóbban jönnénk ki.

Másik családi házba sem tudunk menni albérletbe, mert nagyon magasak a bérleti díjai, ami megfelelő állapotú lenne a lányok számára. Szükségünk lenne egy saját családi házra, ahol végre egészséges biztonságos környezetben élhetnének. Azonban Emma betegsége miatt kizárólag Pécsett lehet, mert így baj esetén a klinikai ügyelet percek alatt elérhető.

Párom a lányokkal van otthon, míg én dolgozom. Sajnos így tudtuk megoldani a család fenntartását, mivel Emma havi ellátása karcolja a 200 000 Ft-ot: bébiétel – melyből csak a gyümölcsalapúakat tudja megenni –, állandó gyógyszerei, epilepsziás görcsoldók, melyből havi 20 doboz is elmegy, valamint egészségügyi támogatás sincs rá, így kénytelenek vagyunk teljes áron megvenni…

Nagy szükségünk lenne a segítségre, amit előre is nagyon köszönök.

Szóljon hozzá