• A gyűjtés lejárt.
  • Összes ölelés1
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Erik leukémiás megbetegedéssel küzd, szobáját fel kell újítani

Az édesanya levele:

G

yermekem: Bandzsók Erik Heveny lymphoblasztos leukaemia (ALL) megbetegedéssel küzd 2016. május 16 napjától, mely magas malingitású, azaz rizikófaktorú. Az egészségügyi gondjai még januárban kezdődtek, amikortól állandóan gyengének érezte magát, majd az orvos által felírt különféle gyógyszerek ellenére állapota nem javult. Tüdőgyulladás, vérszegénység ezek voltak a diagnózisok, de Erik egyre gyengült, izzadt, aztán már vérzett az orra többször, majd egy rémisztő orvérzéssel a miskolci Gyekbe kerültünk és ott pillanatok alatt kiderült a betegsége, hogy ALL-es. Mint a kamaszok nagy része ilyenkor, Erik is összeomlott lelkileg, a terápiák megviselik nagyon, jelenleg súlyos mozgásproblémákat okozott nála a kezelések részeként kapott nagy mennyiségű steroid. Szerencsére, a 33. napi csontvelővétel eredménye jó lett, így nagyon bízunk benne, hogy nem lesz szüksége csontvelőtranszplantációra.

Nagy családosok vagyunk, hét gyermekemből ötnek már saját családja van, otthon Erik és a húga él velünk, ők még iskolások, Erik magántanuló lett a betegsége miatt. Sajnos, a férjem álláskereső, így csupán 22800 Ft a jövedelme, én Erikkel ápolási díjon vagyok és a két gyermekre kapjuk a családi pótlékot. Év elején még mindketten közfoglakoztatottak voltunk, jó lenne, ha legalább a férjemnek lenne most munkahelye, mert nagy szükségünk van a pénzre! Én Erikkel vagyok a kórházban, a férjem pedig naponta jön látogatgatóba, otthonról hozza a házi kosztot, hogy legalább egyen valamit a gyermekünk. A kórházi kezelések várható időpontja egy év, amit az ALL-eseknél még egy év otthoni kezelés követ, állandó kontrollokkal. A kórházban szinte állandóan kapja a kemoterápiás kezeléseket, infúziókat, vérkészítményeket.

Erik szobáját mindenképpen fel kell újítanunk, sajnos az időjárás viszontagságai miatt beázott a tető, ami miatt penészednek a falak is. Sajnos, fűtés sincs megfelelő a szobájában. Miután most az immunrendszere két évig a kezelések miatt nem fog megfelelően működni, ezért számára fontos, hogy a megfelelő körülményeket és étkezést, tisztaságot biztosítsuk. Eriknek ki kell alakítanunk az ő „sterilszobáját”, hogy a gyógyulás feltételeit részünkről meg tudjuk teremteni, hiszen ez lesz 2 évig az ő otthoni birodalma. Ehhez frissen festett, tiszta falakra, jól mosható padlózatra és bútorokra, illetve fűtésre van szükség.

Ehhez kérünk segítséget, hogy a szükséges anyagokat megvásárolhassuk mielőbb, mert saját magunk ezt nem tudjuk anyagilag finanszírozni! Köszönjük a segítségét előre is mindenkinek!

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.