• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Zoli rengeteg megpróbáltatáson és szenvedésen van túl

Az édesanya levele:

L

ábfájással jártunk orvoshoz tavaly ősszel rendszeresen, ahol mindig azt mondták, hogy „…nő a gyerek, majd elmúlik”. Először hinni akartunk ebben, de sajnos a fájdalom álladó volt és egyre intenzívebb, így ragaszkodtam az alapos kivizsgálásához. Januárban az ultrahang vizsgálaton kiderült, hogy nagyobb a baj, mint amire számítottunk, egyértelműen látszott, hogy daganatról van szó. Márciusban jött meg a szövettan eredménye, ami Ewing szarkomát igazolt. Ez csontdaganat, ami fiam esetében a lábszárkapocs csontot érinti. Terápiája magas dózisú kemoterápia, a daganatos csontrészek eltávolítása és sugárkezelés. Protézist nem fog kapni.

Március 16.-án kezdődött a kemoterápiás kezelés, amiből eddig hat blokk ment le, most a lábszárkapocs csontot távolítják el, ezt még 10 kemoterápiás blokk követi majd és 5 alkalmas sugárkezelés. Sajnos, a gyermekem 2 hónapja trombózist kapott, ráadásul szükség volt a régi port-a cath eltávolítására és új beültetésére, mert ezeken keresztül kapja a kemoterápiás kezeléseket. Állapota változó, gyakran citopéniás, alig működik az immunrendszere, hosszabb ideje megtámadta a gomba a beleit, ami sok nehézséget okoz. A terápiás szünetekben alapítványi lakásban szoktunk tartózkodni, mert nincs autónk, hogy visszahozzam, ha rosszul lesz, ami már többször előfordult, illetve otthon nem jók a higiénés körülményeink.

Zoltánt egyedül nevelem, nehéz anyagi körülmények között élünk egy vizes, dohos és penészes önkormányzati lakásban. Most segítségünkre sietett az önkormányzat és kapunk egy félemeleti lakást, amely megfelelő lesz számára. A lakás rendbetétele, berendezése, és a bérleti díja, mely havonta 36 ezer forint, nagy terhet ró rám, hiszen, ápolási díjból és emelt családi pótlékból élünk, dolgozni nem tudok, éjjel-nappal a gyermekem mellett vagyok. Valahogyan az akadálymentesítést is meg kell oldanunk, illetve a félemeletre való feljutást.

Kérjük, aki tud, segítsen nekünk, hogy mielőbb kialakíthassunk egy megfelelő otthont Zoltán fiam számára, ahová hazavihetem, hogy a kezelések ideje alatt kipihenhesse azok fáradalmait, feltöltődhessen és a kezelések befejezése után megfelelő körülmények között élhessen!

Köszönünk minden segítséget!

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.