• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Fruzsina leukémiás megbetegedéssel küzd 2014. októberétől

Az édesanya levele:

É

letünk legnehezebb korszakát éljük nyolc hónapja. Tavaly, októberben preB sejtes acut lymphoid leukaemiát dignosztizáltak nála. Azóta szinte egyfolytában a kórházban tartózkodunk, az időnkénti egyhetes terápiás szünetek kivételével. Kezelése 2014. 10.31.-én kezdődött, jelenleg a Protokoll II. terápiás szakasznál tartunk. Sajnos, az Asparaginase kezelésre allergiás reakció lépett fel nála. A kezeléseket hol jobban, hol nehezebben viseli, szívritmus zavar is jelentkezett nála. A kemoterápiás kezelések hatására remisszióban van, a kezelési sémáknak megfelelően reagál a betegsége a kezelésekre.

Két gyermekem van, a párom sokáig nem tudott elhelyezkedni, álláskereső volt hosszú ideig. Szerencsére ez most megoldódott, de sajnos távol talált munkalehetőséget. Én csupán Gyest kapok, így a családunk elég nehéz anyagi helyzetbe került, hiszen a 22800 Ft foglalkozást helyettesítő támogatás, Gyes és a két gyermekre kapott családi pótlék összege kevés volt ahhoz, hogy egy négytagú család megéljen, főként, ha beteg gyermek van a családban. Minden tartalékunkat feléltük, családi segítséggel próbáltunk talpon maradni, elmaradásainkat most próbáljuk bepótolni. Fruzsina szobáját fel kellett újítanunk, hogy a megfeleljen a higiénés követelményeknek, bútorokat vásároltunk, ami sokba került és terheit a mai napig fizetjük. Eleinte úgy gondoltuk, hogy saját erőből sikerül megoldani a dolgokat, de mára rájöttünk, hogy ez nem működik. Próbálunk Fruzsinának mindent megadni, sajnos sokszor rossz az étvágya, vagy pont az ellenkezője történik a steroidok miatt, kívánós, de válogat, mert nem ízlenek a kedvenc ételei. Jelenleg steroidos fázisban van, sokat hízott, viszont a kedve, hangulata szeszélyes és változó, holott ő egy kedves, barátságos kicsi lány. Édesapja sokszor látogatja, mert Fruzsi igényli, ami szintén sokba kerül, a távolság miatt.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.