• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

A család azonban ezt nem tudja finanszírozni, mivel ez legalább 3 millió Ft-ba kerülne.

G

ábor koraszülöttként látta meg a napvilágot. A vérvétele alkalmával a májfunkciója nagyon rossz eredményt mutatott, mely izombetegségre utalt. A gyanú hamarosan be is igazolódott: Duchenne-szindrómát diagnosztizáltak nála.

A Duchenne-féle izomdystrophia az izomsejtek fokozatos pusztulásával járó veleszületett, örökletes betegség. Az izomsejtek helyét az izommunkára képtelen zsírszövet és kötőszövet tölti ki, ebből adódóan a beteg egyre erőtlenebb lesz, míg végül önmaga ellátása is gondot jelent.

A Duchenne-féle izomdystorphia főleg fiúkat betegít meg, 3600 élve született fiúból egynél fordul elő. Lányokban sokkal ritkábban található meg, ők inkább hordozzák a betegséget, azaz ők ilyenkor nem betegek, csak genetikai állományukban megtalálható a hibás gén. A betegség az esetek kb. 30 százalékban újonnan alakul ki valamilyen káros hatás következtében (ionizáló sugárzás, stb.). – forrás: http://www.webbeteg.hu/

Gábor 2008-ban már volt Kijevben, ahol őssejt kezelésben részesítették, ami ideiglenesen látványos javulást eredményezett nála. Képes volt egy lábon is megállni, de 1 éve kerekesszékbe kényszerült. Valójában minden évben szükséges lenne egy őssejt kezelés, de ezt a család anyagi okokból nem tudja finanszírozni.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.