• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Történet:

Hannika 2010. 07. 16-án született. Az első műtéte 9 hetesen volt, mert májműködés és epecsatorna nélkül született. A szülőanyja ekkor elhagyta. Neki három gyereke van, ebből két gyermek Hannika apjával közös, aki szintén nem törődik gyermekeivel. Az első gyermek gyámja az anyai nagyszülő, a második gyermek Hannika, akit az apai nagyapa és második felesége, a harmadik –később született – gyermeket pedig az apai nagymama neveli, tehát a vérszerinti apa sok évvel ezelőtt elvált szülei vállalták a gyermekek nevelését, külön-külön.

Öt hónapos volt a kicsi lány, amikor kiderült, hogy májátültetésre van szüksége. Németországban, Essenben, a transzplantációs klinikán vállalták az élődonoros májátültetést, mely két hónappal később meg is történt. A donor az akkor 47 éves nagymama volt, akit vérségi kapcsolat nem fűz a kislányhoz, mégis vállalta, hogy májlebenyét megkaphassa a kislány és esélyt kapjon az életre. Ez 2011. 03.02-én volt. Másfél évig úgy tűnt, hogy minden rendben van Hannival, közben a nagymama szívinfarktust kapott, de igyekezett szinte azonnal talpra állni, tudta, hogy a kislánynak szüksége van rá. Hannát a gyámhivatal segítségével az apai nagypapa és felesége örökbe fogadták, a vérszerinti szülei végleg lemondtak róla.

Sajnos, az epecsatornája beszűkült, többször volt epeút tágítása a kislánynak, de mindez kevésnek bizonyult, újra májátültetésre volt szüksége. 2014.04.08-án megtörtént a második máj transzplantáció, ekkor teljes gyermekmájat kapott. Egy hónap múlva jöttek haza. Nagy valószínűséggel az átélt események hatására Hanna sajátos nevelésű gyermek lett hiperaktivitás miatt, továbbá a jobb oldali szívkamrája is kitágult. Okos értelmes kislány, ír, olvas, és jól beszél németül. Sokféle gyógyszert kell szednie, amire a közgyógy kerete nem elég. Havi 10 doboz Prográf nevű gyógyszerrel kell kivédeni nála az átültetett szerv kilökődését, kapja a Cellceptet, ezek térítésmentesek, csak a 300 Ft-os dobozdíjat kell megfizetni. Sajnos a kandida gomba is aktivizálódott nála, ezzel együtt az ekcéma is megjelent. Szed még Ursofalkot, Ferrotone elnevezésű vasvizet is kap. Van olyan hónap, hogy csak a Hanni gyógyszerei hetvenezer forintba kerülnek, az éves gyógyszerkeret kimerült. Mellette az örökbefogadó szülei is betegek, édesapja leszázalékolt, édesanyja a stressz okozta betegségekkel küzd, GYES-en van a kislánnyal öt éve, így nem lehet leszázalékolni. Az autójuk, amivel rendszeresen kiutaztak Németországba 27 éves, minden pénzüket Hanni gyógyíttatására költik, nagyon szerény körülmények között élnek. Az OEP a németországi kontroll vizsgálatokat már nem támogatja, ezeket a család nem képes önerőből finanszírozni.

Jelenleg az önkormányzat biztosít számukra lakást. Szűkebb és tágabb családjuk meg nem értésével is meg kell küzdeniük, hogy nagyszülőként, illetve vérségi kapcsolat nélkül miért áldozzák fel saját magukat, egészségüket Hanniért.

Hannika életét nem csak a betegsége nehezíti meg, de a későbbiekben fel kell tudnia majd dolgozni, hogy vérszerinti szülei lemondtak róla, nem törődve azzal, hogy emiatt az életét veszélyeztetik. Szerencsére nagyszüleiből „lett” édesapja és édesanyja törődésével, szeretetével, önfeláldozásával esélyt kapott, hogy élhessen!

Kérjük, akinek lehetősége van, segítse őket, mert nagy szükségük van rá! Hanni gyógyszerei és utazásaik finanszírozáshoz, esetleges németországi kontroll finanszírozáshoz kérnek támogatást.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.