4.00% összegyűlt
6 000 Ft összegyűlt a 150 000 Ft célból
1 adományozó

Az édesanya levele:

J

ázmin 9 és fél éves enyhén mentálisan retardált. Az idei tanévet Hajdúszoboszlón az Éltes Mátyás Speciális és Szakiskolában kezdte meg. Bentlakásos tanulóként. Minden hétvégén itthon van.

Több, mint egy éve költöztünk el Tatabányáról. Debrcentől 28 km-re lévő kis faluba Konyárra.
Ez év májusáig édesanyám volt Jázmin gyámja. Én vissza vállaltam a kislányt, hiszen már egy háztartásban éltünk. Júliusban kaptuk meg a gyámhivatali határozatot. miszerint én vagyok Jázmin törvényes képviselöje. Az Államkincstárt azonban csak szeptemberben kerestük fel.
Így egy hónapig anyukám „jogtalanul“ vette fel az emeltösszegű családi pótlékot és a GYES-t. Hiába mondtuk, hogy közös háztartásban élünk és a pénz a gyermekre lett költve. Nem fogadták el, így én sem családipótlékra, sem pedig GYES-re nem vagyok jogosult Jázmin után, addig amig édesanyám vissza nem fizeti a „jogtalanul“ felvett összeget. Erre azonban csekély az esély, mivel alacsony a nyugdíja.

2014. augusztus 31-ig voltam behívva a helyi önkörmányzathoz közmunkára. Jelenleg aktív korúak járadékát kapom. Nem azért nem dolgozom, mert nem akarok, hanem mert a környéken a helyi önkormányzaton kivül más munkáltató nincs. Tavasszal igértek újabb lehetöséget, hogy közfoglalkoztatottként dolgozhassak a faluban.

Amivel még segíthet:
tüzifa, tartós élelmiszer, ruhanemük, cipők