• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Johanna leukémiás megbetegedését nyáron diagnosztizálták

J

ohanna leukémiás megbetegedését 2015 júniusában diagnosztizálták. Nagyon fáradékony volt és fájt a lába, emiatt a kisvárdai kórházba került kivizsgálásra, ahonnan a diagnózis megállapítása után tovább küldték a nyíregyházi kórházba. Nyíregyháza átirányította a gyermeket a Debreceni Klinika Gyermekonkológiájára. A FISH vizsgálat során t (12;21) transzlokáció, illetve az egyik X- kromoszóma hiánya igazolódott. Azóta szinte állandóan a kórházban van Johanna az édesapjával. Leukémiája magas rizikófaktorú, ezért a legerősebb kezeléseket kapja. Jelenleg még nem tudja a család, hogy lesz-e szükség transzplantációra, ez a kezelésekre adott reakciókból fog kiderülni.

Az édesanyja a 16 éves és 4 éves gyerekekkel van otthon, illetve a családdal lakik a nagykorú lányuk két gyermekével, akiket egyedül nevel. A körülményeik eléggé szűkösek, gyes, családi pótlék és szociális segély a család bevétele. Ahhoz, hogy Johanna biztonságosan otthon lehessen, meg kell teremteni a megfelelő higiénés körülményeket, ki kell alakítani egy fürdőszobát. A helyiség van, de a házba a víz nincs bevezetve és nincsenek meg a fürdőszobához szükséges kellékek. A család a fürdőszoba kialakításhoz kér segítséget, emellett szívesen fogadnak tartós élelmiszert és ruhaneműket is mindhárom gyermek részére.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.