• A gyűjtés lejárt.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Frissítés:

Józsi betegsége kiújult, kapja ismételten a kemoterápiás kezeléseket, daganat eltávolító műtéte várható. Mindenképpen szüksége van a segítségre!

Az Édesanya levele:

F

iam Kóré József, 1995. május 03-án született, jelenleg az edelényi Szent János Görög Katolikus Gimnázium környezetvédelmi szakos magántanulója.

2009 júliusában egy balesetből kifolyólag megvakult a bal szemére, a debreceni Klinikán megműtötték, de nem nyerte vissza a látását, csak a fényt érzékeli. 18 éves kora után lehetősége lett volna egy újabb műtétre, amire egyelőre nem kerülhet sor.

2014. januárban nagyon erőteljes derékfájása jelentkezett, a háziorvos fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, izomlazító gyógyszereket, kenőcsöket írt fel, javasolta a fájdalomcsillapító tapasz használatát, amelyeket meg is vásároltunk, de nem használtak. Ezután beutalta a fiamat Edelénybe a reumatológiára, ott hasonló jellegű készítményeket írtak fel, amelyek továbbra is hatástalanok voltak. Ekkor a háziorvos injekciózni kezdte a fiamat, mert már nem tudott lábra állni sem. Mikor már mozgásképtelenné vált és lefogyott 20 kilót, Edelénybe a belgyógyászatára adott beutalót. Ott kiderült, hogy a veséknél van gond, de a vérvétel eredményét meg sem nézték, 1 hét múlva rendelték vissza a fiamat. Ekkor már tudták, hogy nagy a baj. Csináltak egy gyomortükrözést, beutalták az urológiára, és közölték, hogy a gyermekem menthetetlen. 3 hetet vártunk a CT-re ami kimutatta a rosszindulatú primér daganatot és az áttéteket, a következő diagnózisokkal:

  1. Here rosszindulatú daganata
  2. Here rosszindulatú daganata
  3. Tüdő másodlagos rosszindulatú daganata
  4. Gátor másodlagos rosszindulatú daganata
  5. Retroperitoneum és hashártya másodlagos rosszindulatú daganata
  6. Carcinoma
  7. Fej, arc, nyak nyirokcsomók rosszindulatú daganata

A CT-ről egyenesen a háziorvoshoz mentünk, aki szintén annyit mondott, hogy a fiam haldoklik. Másnap bevittem Miskolcra a Megyei Kórházba, ahol alapos kivizsgálás után, amikor a vizsgálati eredményei meglettek, azonnal megműtötték, itt 8 napig volt. Az újabb CT is kimutatta a sok áttétet. Megjegyzem, hogy mindeddig folyamatos kérésem ellenére sehol nem voltak hajlandóak kiadni az útiköltség térítéses nyomtatványt, nekünk saját gépkocsink nincs, minden alkalommal meg kellett, hogy kérjek valakit, hogy vállalja el a szállításunkat és fizettem érte. Ekkorra már a fiam tolókocsiba került. A műtétet végző orvos javaslatára Budapestre az Országos Onkológiai Intézetbe vittem a fiamat, ahol nem sok jóval biztattak, mivel későn került a megfelelő ellátáshoz, de bíztak a fiatal szervezetben és elkezdték a kemoterápiát. Szerencsére, és mint mondták csodák-csodájára már a harmadik napon járni tudott a kemoterápia megkezdése után, végre enni is tudott, mert hónapokig Nutridrinken élt, amit én vettem neki, mert azt sem írták fel. A kemoterápiával egy időben elkezdte szedni az Avemart, ami költsége közel havi 20 ezer forint. Már túl van a negyedik kezelési protokollon, egy protokoll péntektől-keddig tart, majd pénteken 1 nap kezelés követi egy hét szünettel. Ezután ismét kezdődik a kezelés a fenti séma szerint. A kezelések idején folyamatosan mellette tartózkodom, éjszakai szállásom egyelőre megoldódott. Sajnos az erős kemoterápia az összes fogát tönkretette, így azokat is pótolni kell, illetve szüksége van a daganateltávolító műtét miatt implantátumra, később pedig a szemét kell megműttetni.

Három gyermekem van, egyedül nevelem őket, a férjem meghalt, szociális gondozóként dolgozom. Gyermekeim tanulnak, a lányok 15 és 18 évesek. Nyolc hónapos kálváriánk ideje alatt nagyon sok pénzt költöttünk, ráadásul még az útiköltséget is mi finanszíroztuk, vásároltuk a Nutridrinket, a rengeteg gyógyszert, amit javasoltak az orvosok, mindent megvettünk.

Jelenleg krízishelyzetben vagyunk, kölcsönöket vettünk fel, hogy a rezsiköltségeket, meg a 8 hónap költségeit ki tudjuk fizetni, illetve az Avemart meg tudjuk venni. (Jelenleg már kapunk útiköltség térítést, viszont a közgyógy keretünk mindössze 6 ezer forintos kerete régen kimerült.)

A fogai rendbetételére, az Avemar készítmény rendszeres megvételéhez és a fiam számára megfelelő étrend biztosításához kérünk segítséget, amit előre is nagyon szépen köszönünk.