• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Az édesanya levele:

N

égy gyermekes fiatal házaspár vagyunk Békésen élünk meg született a harmadik kislányunk 2006 11.26.-án 5.-hónapra rá később életveszélyesnek nyilvánították a házunkat eközben kiderült Judit lányunk betegsége. A kislányt 5 hónapos korában, 2007-ben, oltásra vittük, Amikor doktornővel megemlítettük, hogy egy hónap alatt mindössze 20 dkg-ot gyarapodott a baba. A doktornő kivizsgáltatta a Juditot, de a diagnózisok eleinte ellentmondásosak voltak.

Először azt mondták lóg valami a szívén, majd később azt, hogy a szívén belül van valami. Ekkor összehasonlították a felvételeket egy Judittal egyidős baba képeivel, és végül kiderítették, hogy egy jóindulatú daganat van a kislány szívében. Ennek az eredménynek a birtokában Szegedre küldtek Judittal. Szegeden bár elkezdték a kislány kivizsgálását, az orvosok még nem találkoztak ilyen esettel, így nem tudtak nagyon semmit mondani. majd egy több vizsgálat után kiderült szíven belüli tumorja van, ami az aortán belül, bal kamra előtt helyezkedik el.

Amikor haza szerettük volna vinni a kislányt hétvégére, akkor nem engedték nekünk, mondván hogy meg kell műteni őt. A beavatkozás után két héttel pacemakert ültettek be a mellkasába. Mert szív műtét után mindenkinek van Max két hétig pacemakerje, hogy segítse a szívet. Mert tovább nem lehet, fent áll a fertőzés veszély reménykedve, hogy beindul a kislányunk szíve, De sajnos nem így lett, mert a két hét eltelt és így belső pacemakert kellet beültetni Juditnak, mert a tumor ahol elhelyezkedett. Ott jön létre a szív ingerület képződése emiatt Judit szívét nem szívritmus szabályzóként funkcionál neki 100%.-ban ez működteti a kicsi kis szívét. Sajnos ezt a készüléket 10.-hónapra rá cserélni kellet, mert a telep nem bírta tovább. Majd három éves korában szívbillentyű zsugorodása lett és ezért mechanikus mű aorta billentyűt kelet beültetni Judit szívébe sajnos, ami majd nem nyolc órás műtét volt neki, és ekkor már a harmadik pacemakert kapta meg. és két hétig volt lélegeztető gépen, mert nem tudott már sajnos lélegezni önmaga tavasz végén és nyár végén jöttünk haza a kórházból ekkori beavatkozásnál. Most jelenleg 2013 januárjában volt pacemaker telep cseréje ez már a negyedik neki. És azt mondták, hogy nem valami jól működik, nem zár jól visszaszivárog, a műbillentyűje majd májusban lehet, hogy cserélni kell szerencsére nem így lett átvilágították mozgó röntgennel, és Aki műtötte megnézte a műbillentyűét és azt mondta minden rendben most még nem kell bántani, de majd valamikor, kikel cserélni nagyobbra. Mi havonta valamikor kéthetente járunk az otthonunktól 110.km.-re folyamatosan kontrollokra.

Most itt tartunk

Visszatérve az elejére igen életveszélyesnek nyilvánították akkoriban a házunkat, (volt is nekünk 1000. db b nf 38.-as téglánk) megbeszéltük a párommal, akkor veszünk, fel tanácsi kölcsönt megcsináljuk a házat egyúttal szocpolt is kihasználjuk. Mire haza jön, Judit a kórházból csináltatunk is tervrajzot engedélyt, hogy a szocpolt is ki tudjuk venni. De sajnos nem tudtuk hol kezdjük el az építkezést, az új szobával vagy az életveszélyes állapot elhárítása legyen mi úgy döntöttünk az életveszélyes helyzet elhárítása fontosabb, és amikor kijöttek a banktól készültség fokot felmérni sajnos nem értékelték fel annyira, hogy tudjunk kikapni a szocpolból. Sajnos elfogyott az önerőnk (anyagiak miatt vissza kellet mondani a szocpolt és egy újabb jelzáloghitelt kellet fel vennünk, de sajnos mivel volt tanácsi kölcsönünk azt levonták és így már nem maradt, hogy tovább tudjuk folytatni a házunkat hogy, elkészüljön a többi szoba.és tudjuk a szocpolt is kivenni.

Életvidám Judit szereti az állatokat kis és nagy állatokat egyaránt érdekli, a számítógépes játékok szeret énekelni, játszani orvososat intenzív orvos, szeretne lenni, szeret rajzolni, szeret faricskálni újságokból, szeret biciklizni. Végkép minden érdekli, érdeklődik, sok mindenről szeret beszélgetni. Szeret, nagyon öltözködni szeretni festeni a körmét, szeret még fodrászosat is játszani szeret csinos lenni. Szeretni a meséket és nagyon okos, mert mindent meg jegyez és el tudja mesélni későbbiekben is hogy mit nézet melyik mese.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.