• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Korni áprilistól kemoterápiás kezeléseket kap

Az édesanya levele:

2

016 februárjától Korninak légúti fertőzésre utaló tünetei voltak, magas lázzal, torokfájással. A gyógyszeres kezelések ellenére 1-2 nap után a panaszai kiújultak, emiatt szinte állandóan hiányzott az iskolából. Többszöri vérvétel után a gyermekorvos haematológus szakorvoshoz küldte, volt góckutatás is, valamint csontvelő mintavétel április elsején. Ekkor derült ki, hogy akut limfoid leukémiája (ALL) van, mely alacsony-közepes malingitású. A rossz hír lesújtotta a családunkat, nagyon nehéz volt feldolgozni és elfogadni azt, mindent megteszünk, hogy gyermekünk újból egészséges legyen.

2016. 04. 06-án kezdődött el a kórházi kemoterápiás kezelése, már a 8. napi perifériás minta negatív lett és a 15. napi csontvelőmintavétel eredménye is nagyon jó eredményt mutatott, a 33. napi szerint remisszióba (egyensúlyba) került, azaz 0,1% alatti volt a rossz sejtek száma. Természetesen ilyenkor is végig kell csinálni a kezeléseket, mert ez szükséges ahhoz, hogy véglegesen legyőzze a leukémiát, de azok nem annyira agresszívak és az előrejelzések azt mutatják, hogy nincs szükség csontvelő transzplantációra.

Az ASP kezelésre, sokakhoz hasonlóan allergiás lett, nála ez agyi ödémát okozott, sőt az ASP-t helyettesítő kezeléseket sem kaphatja. Szinte állandó hasfájással küzdött, a szteroidok miatt zsírszegény diétán volt, emellett alsóvégtagi izomgyengeséget és nagyon sok rossz mellékhatást okoztak a kezelések, gond volt a májával, veséjével és vörösvértesteket, trombocitát is kapott több alkalommal. Jelenleg terápiás szüneten van, egy hét szabadság, majd folytatódnak a kórházi kemoterápiás kezelések, melyek időtartama várhatóan, összesen egy év. Ezt követően heti kontrollok mellett otthon szedi majd a gyógyszereket még egy évig. Folyamatosan a kórházban tartózkodom kislányommal. Férjem dolgozik, és másik gyermekünkkel van otthon, sokszor látogat meg bennünket, mert Korni igényli. Én le vagyok százalékolva a betegségeim miatt.

Korni szobáját kell felújítanunk, tisztító festést kell elvégezni, olyanná tenni a szobát, hogy naponta fertőtleníthető legyen, hiszen két évig nagyon kell vigyázni rá, közösségbe ez idő alatt nem mehet, mert a kezelések miatt az immunrendszere nem működik megfelelően.

Ehhez kérünk segítséget, melyet előre is köszönünk.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.