• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Krisztián 2015 márciusától leukémiás, idegen donoros csontvelő transzplantációja lesz 2016. január hónapban

Az édesanya levele:

Frieder Józsefné vagyok, 3 kiskorú gyermekem van, a férjemmel együtt neveljük őket, ők még iskolások. Sajnos a férjem a környéken nem talál munkát, így közhasznú foglakoztatás keretében 2015. december 31-ig van a helyi Önkormányzatnál alkalmazva. Ő viseli gondját az otthon lévő gyermekeinknek. Egy ideig unokámnak is én voltam a gyámja, de ez 2015 októberében megszűnt, szüleivel együtt elköltöztek tőlünk.

2015. március 25-én derült ki, hogy hatéves Krisztián nevű gyermekem leukémiás, azóta a miskolci gyermekonkológián kezelik, én pedig állandóan mellette tartózkodok. Krisztián betegsége magas rizikófaktorú, T-sejtes a leukémiája, ezért 2016 januárjában testvér donoros csontvelőátültetése lesz, Ivett lányunk lesz a donorja. A kezeléseket nehezen viseli, a kemoterápiás kezelésekhez, infúziókhoz beültetett port-a-cath-ját is ki kellett cserélni, gyakran kap vért, trombocitát.

Az otthoni lakhatási körülményeink rosszak, a ház vizes és penészes, gyakorlatilag van négy szobánk, de csak két szobát használunk, annyi van rendbe téve, a csatornázást is most csináltattuk meg, azaz csatlakoztunk. Ahhoz, hogy Krisztián számára megteremtsük, a szükséges higiéniás feltételeket, fel kell újítani számára egy szobát, vakolni kell, festeni, laminált padlózattal ellátni és bebútorozni, ahol a transzplantáció után tartózkodhat. Családi összefogással a munkákat el tudjuk végezni, de a szükséges építési anyagok beszerzése gondot okoz. Emellett a fürdőszoba is felújításra szorul, a bojlert ki kell cserélni, mert elromlott, így nincs meleg vizünk sem. Mindezeket meg kell csinálnunk, hogy a csontvelő átültetés után otthonában biztonságosan gyógyulhasson, hiszen hosszú ideig nem mehet még közösségbe, és a transzplantáció után fokozott elkülönítést igényel a hazamenetele után egy fél évig. A mi jövedelmünk nagy beosztással is éppen csak elég a megélhetésre, a kórházi benntartózkodás sok kiadással jár, két háztartásunk van, a családunk kettészakadt, nyolcvan kilométerre lakunk a kórháztól, még látogatóba jönni sem könnyű az otthon maradt családtagoknak.

Kérem, hogy segítsenek nekünk, hogy Krisztián számára mindezeket a létfontosságú körülményeket meg tudjuk teremteni, segítség nélkül képtelenek vagyunk rá!

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.