• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Levente leukémiás megbetegedése miatt segítséget kér

Az édesanya levele:

T

örténetünk dióhéjban a következő: Levente az egyetlen gyermekünk, az előző két babát elveszítettük, a Káli intézetbe jártunk kezelésre, nehéz terhességből és komplikációmentesen született. A csecsemőosztályon fertőzést kapott, emiatt több mint két hónapig volt kórházban, tej- és tojásallergiája lett. Egy évesen még nem állt, másfélévesen nem járt, fél oldalán laza volt az izomzat, a másik fél oldalán kötött, ezért Dévény tornára hordtuk, melynek hatására behozta a lemaradását. Az egyik lába rövidebb, emiatt gyógycipőt hord. Kiderült, hogy vesetágulata van, szívzöreje, a füle nem fejlődött rendesen, egyik fülében nincs hallójárata, ezért csak egy fülére hall, másfél éves korától pedig asztmás. Mindenféle szakrendelésekre jártunk, közben a betegségei és egészségügyi problémái ellenére a csodálatosan szép és okos kisfiúnk úgy élt, mint egészséges társai. 6-7 éves kora között nyugodt időszakunk volt, betegségmentes.

2015 decemberében viszont megnagyobbodtak a nyaki nyirokcsomói, amivel azonnal orvoshoz mentünk, váltogatták az antibiotikumokat, különféle vizsgálatokra küldték a gyermeket, majd, erőteljes kérésünkre hematológiai szakrendelésre, az egyre növekvő nyaki csomók miatt. Az első diagnózis Non-Hodgkin Lymphoma volt, ekkora a nyaki csomók tojás nagyságúra nőttek, majd kiderült a végleges diagnózis: Acut Lymphoid Leukaemia, alacsony-közepes malingitás.

Azonnal elkezdődött a kemoterápiás kezelése, reményeink és az eddigi vizsgálatok alapján nagy valószínűséggel nincs szükség csontvelő átültetésre. Május 09-től folyamatosan a kórházban vagyunk, egyetlen hétvégére mehettünk csak haza.

Állandóan Leventével vagyok, az édesapja pedig minden szabadidejét látogatással tölti, mert gyermekünk igényli. A kemoterápiás kezelések mellett, Lavyl és Flavin, illetve egyéb készítményeket kap gyermekünk, biogyümölcs leveket fogyaszt.

Én gyesen vagyok, a férjem dolgozik, hogy mindent elő tudjunk teremteni, ami szükséges, de egyre nehezebb, fizetni a lakáskölcsönt, rezsit, nagyon sokba kerül a Miskolc-Tiszalúc távon az üzemanyag költség is, és havonta 50 ezer forint az étrendkiegészítők ára is. Mindezek előteremtéshez kérünk segítséget, melyet előre is köszönünk.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.