• A gyűjtés lejárt.
  • Összes ölelés15
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Az öt éves Levi nyirokcsomó rákkal küzd

Az édesanya levele:

2

017. június végén kezdődött Levi betegsége, ami nyirokcsomó duzzanattal jelentkezett. A háziorvosunk laborvizsgálatokra küldte, majd miután a leletei szerint minden rendben volt, viszont a nyirokcsomó már ránőtt a garatra, a fül-orr gégészetre irányított, ahol nem találtak gégészeti problémát. Nyelési nehézségek jelentkeztek nála, így a házi orvosunk továbbutalta az infektológiára, aki pedig azonnal a haematológiára, ahol a vizsgálatok kiderítették, hogy prekurzor T-sejtes akut Lymphoblastos Lymphoma a betegsége.
2017. augusztus 11. napjától I-BFM-LL 2009 Protokoll szerinti kezelése megkezdődött, azóta kapja a kemoterápiás kezeléseket. Csak szövettani vizsgálata volt, mert a daganat nem eltávolítható, az elhelyezkedése miatt, illetve idegszálakkal van átszőve. Szeptember végén volt PET CT vizsgálata, mely szerint jól reagál a kezelésekre a Levi szervezete. A kezelések alatt többször kapott vérkészítményt. Hogy pontosan meddig tartanak, a kezelések még nem tudjuk, bízunk benne, hogy sem csontvelő átültetésre, sem sugárkezelésre nem lesz szüksége!
Három gyermeket nevelünk a férjemmel, Levi a középső, a testvérek, nyolc és három évesek. Amikor Levi betegsége kiderült, már készültem vissza a munkahelyemre dolgozni, de így továbbra is GYES-en vagyok, egyetlen jövedelmünk férjem keresete, aki egészségügyi dolgozó, műtőssegéd. Van egy családi házunk, hitellel, egy fizetésből nem könnyű megoldani mindent. A kórházi kezelések időtartama alatt én is a kórházban tartózkodom a gyermekem mellett.
A jelenlegi helyzet nem csupán anyagi terheket ró ránk, lelkileg sem könnyű feldolgozni, hogy egyik napról a másikra a gyermekünknek meg kell küzdeni a rettegett kórral, hogy kemoterápiák, fájdalmas vizsgálatok, kórházi környezet az, amiről szól ötéves kisfiúnk élete, ahelyett, hogy óvodába járna, az udvaron szaladgálna, és a testvéreivel játszana. Mindent megteszünk, hogy mielőbb így legyen!
Levi szobáját fel kell újítani, bebútorozni, hogy megfelelőek legyenek számára a körülmények. Ehhez kérünk segítséget, melyet hálás szívvel köszönünk előre is.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.