76.27% összegyűlt
419 500 Ft adományozva 550 000 Ft célhoz
33 adományozó

Az édesanya levele:

G

yermekem, Móricz Levente 2012-ben született. A szülés közben felmerült komplikációk miatt, több súlyos diagnózist (cerebrális parézis, agyi bénulás, spasticus tetraparesis, epilepszia, microcephalia) kapott. Állapotának szinten tartása, illetve immáron három éve a fizikai és lelki, valamint nem utolsó sorban az anyagi helytállás az én felelősségemmé vált. Levente édesapjának a közös teherviselést illető teljes elutasítása következtében.

A mélyaltatásos fogászati kezelés sikertelensége komoly, leginkább NEM esztétikai, hanem mindennapi és állandó fájdalmakat, étkezési problémákat okoz Levinek (45 perces mélyaltatásban 3 maradandó fogat húztak, leírtak alapján 8 fogat tömtek). A legszörnyűbb, hogy így aludni alig tud, koncentrációja és közérzete rossz, fájdalomcsillapítók mellett is, amit hosszútávon, egészségügyi kockázatokkal jár. Ami a legjobban aggaszt, hogy az ételeket is újra turmixolva és kis/minimális mennyiségben tudja fogyasztani, a fájdalmak okozta testi feszítés pedig fokozza a belszervi károsodást. Levente speciális diétája (glutén, tej, szója, eper, mogyoró, tojás, E145, E250, stb.) alapvető probléma a súlygyarapodást tekintve is.

Étkeztetése, normál körülmények között naponta akár 8 alkalommal is szükséges, vegyes étreddel. Szájon át kisebb, darabos ételeket fogyaszt. Jelenleg fennáll a súlyvesztés esélye, ami igencsak veszélyes.
Ha nem teszek semmit, idő előtt minden menthető fogát el fogják távolítani.
Egymás után több mélyaltatás veszélyes, így szükségszerű a sürgősségi magánellátó rendszert választanom, éberszedációban a korrekciót.

Reményeim szerint a beavatkozás nem lesz több, mint 500 000 Forint, viszont abszolút nem várt hatalmas kiadás, amit sürgősen kezeltetnem kell.

Ebben szeretném kérni az alapítvány segítségét.

Köszönöm megértéseteket és támogatásotokat.

2024. 02. 07.

SOS

Kezelési terv változás!
Levi állapota romlott!

Az útnak sosincs vége. Akkor sem, ha úgy érzed elfogy alattad a talaj!

Hétvégén sajnos fertőzéssel kórházba kerültünk Levivel. Az epés hányást, anyai megérzésem szerint - a feltételezett vírus mellett - a november óta alkalmazott fájdalomcsillapítók okozták, a fertőzést pedig a nyitott fogak.

Az elmúlt héten, megbeszéltek szerint február 18-ára volt szabad hely csak a magán fogászaton, de nem tehettem mást, felhívtam a Doktornőt.
Jeleztem Levente aktuális (súlyos) állapotát és aggodalmam. Drasztikusan romlik az ellátása. A fájdalmak okán sír és feszít.Az egyik hátsó fog szeretne kibújni, a lecsiszolt fog alul, rágáskor folyamatosan sebesíti a szájpadlást, a foghúzás helye és melletti fogak véreznek tisztításkor és étkezéskor egyaránt.
Itt fontos megemlítenem, amit a Heamatologia osztályán mondtak: gyulladás esetén hajlamos az alvadási faktora megnyúlni. Elvérezhet.

Aggódom Levente állapota miatt, főképp mert az étkezése közel sem olyan, mint régen volt…

Fél órán belül, jött a telefonhívás: Tímea, holnap reggel 9:00-kor várjuk Levikét!

Hálás szívvel köszönöm a doktornőknek, hogy - feltételezem - édesanyaként, ugyanúgy aggódnak Levente állapota miatt. Köszönöm, hogy szakmailag mindent megtesznek Leviért.

Holnap reggel 3 órás éberszedációban a gyulladt részt feltárják, tisztítják és korrigálják, szerintem csontpotlás is lesz.

A harmadik és egyben utolsó kezelés Február 18-án 11:00 lesz.

Az elmúlt napokban a kórházi szobában nagyon sok dolgot átgondoltam.
A félelmeim, a fent leírtak miatt, olyan dolgokat akartak sugallni, amitől rettegek. A lelkem fáj, amikor tehetetlenül nézem végig, milyen fájdalmakat kell átéljen minden nap Levi és tudom, hogy minden perccel növekszik a légzési elégtelenség esélye. Hiába a torna, ha a szájacskája fáj.

Mivel sürget az idő (de lehetetlen nincs), szeretnék minden támogatót megajándékozni, aki segíti a „célhoz a mosolyért” Levinek eljutni, azaz állapotának fenntartásához szükséges fogászati kezelését támogatja.

Valószínű volt, hogy + 1 kezelés szükséges lesz (a holnapi), ami plusz anyagi vonzattal bír.

Pontos összeget csak beavatkozás után tudunk mondani, hiszen nem lehet felmérni a gyulladás milyen mértékű, a lecsiszolt fogak mennyire károsodtak. A legfontosabb, hogy Levi újra az a mosolygós és vicces, kiegyensúlyozott kiskamasz legyen!

Levi világa számára, általam tervezett emléktárggyal szeretnék Minden Angyalnak kedveskedni, aki Levente sürgősségi fogászati ellátását/ korrekcióját

🧩minimum 25 000 Ft-al támogatja:
👉1 kulcstartót és egy hűtő mágnest

🧩Amennyiben ennél magasabb összegű hozzájárulás érkezik:
👉40 000 Ft értékben kettő kulcstartó és egy hűtőmágnest

👉50.000ft feletti támogatásnál:
3 hűtőmágnes
3 kulcstartót

küldünk postai úton minden támogatónknak, hálánk jeléül.

Legyen egy közös emlékünk!


Tegnap megtörtént a fogászati korrekció.

Önzetlen támogatásotoknak és bizalmatoknak köszönhetően a legnagyobb problémát sikeresen kezelte a doktornő.

Hogy mi történt pontosan?

A 3,5 órás éber szedáció alatt:

4 lecsiszolt és tömött fogat tisztított meg és épített fel újra a doktornő, illetve alakított ki fogat és zárta le a fognyakakat speciális zománccal. Így lettek alkalmasak rágásra.

Jelenlegi állapotban nem tudom, hogyan evett. Az előző fogműtéte során:

  • Az összes fog zománcrétege meg van csiszolva/károsítva.
  • A tömések kialakítása egyáltalán nem illeszkednek, jelenleg a belső szájat és szájpadlást rágja, sértette fel, fokozva a fájdalmakat és a fertőzésveszélyt.
  • Nem a rágófogat kellett volna eltávolítani, hanem a meglévő gyulladt részt kellett volna feltárni és tisztítani.
  • Minden foga, már az ép is korrekcióra szorul!

A fogak ilyen jellegű károsításával életveszélyes és halálos állapot is előidézhető.
Igen!

  • Ha Levi elkezd fogyni, ha továbbra sem eszik megfelelően, elsősorban az izomtömegből veszít.
  • A légzéshez izmok szükségesek. Amennyiben az izom elkezd csökkenni, elsődlegesen a kontraktúrák, azaz a problémás helyeken lép fel probléma, Levi esetében ez a törzs.
  • Ennek tükrében légzési elégtelenség és légzésleállás léphet fel.

Szörnyű érzés volt ezt hallani.

Ami viszont még ennél is szörnyűbb!

A hátsó fog helyét fel kellett nyitni. Gyulladás lépett fel, mert egy fogszilánk benne maradt. Szerencsére időben mentünk és nem történt komolyabb baj. Történhetett volna! Mindannyian lesápadva néztük a sorra felismerhető problémákat. Képtelenség helyrehozni egy alkalommal.

Levente fogászati kezelését szeretném folytatni. Amint a felszivodó varrat eltűnik, és csillapodik a gyulladás, kaphatunk következő időpontot. Nagyjából 2-3 hét.

A mostani kezelés ára 452 800 Forint volt.

Leave a Reply