• A gyűjtés lejárt.
  • Összes ölelés9
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Lili embrionális rhabdomysarcomával küzd, életkörülményei javításhoz segítségre van szüksége

Az édesanya levele:

H

ilóczki Lili édesanyja vagyok, kislányom két éves múlt és kiújult a rosszindulatú hüvelydaganata másodjára.

2015. május 15-től 2015. december 16-ig tartott a kórházi kemoterápiás kezelése, azt hittük, hogy ezután minden rendben lesz Lilikével, és úgy élhet, mint a vele egykorú gyerekek.

2016. május 17-én ismét visszakerültünk a miskolci Gyek Onko-haematológiai és Csontvelőtranszplantációs osztályára, ekkor az MRI vizsgálat a visszaesés lehetőségét nem zárta ki, ezért szövettani mintavétel történt, amely a korábbi eredményekkel megegyező volt: embrionális rhabdomyosarcomát igazolt, ami egy rosszindulatú lágyrészdaganat. Júniustól ismételten kapja a kemoterápiás kezeléseket, melyeket magas láz követ és rossz fizikális állapot. Lilike még csak két éves, élete a kemoterápiás kezelésekről szól, ezt nagyon nehéz nekünk szülőknek feldolgozni.

Családi házban lakunk, három gyermekünk van, a két nagyobb már iskolás. Én gyesen vagyok Lilivel és a kórházi kezelések idején folyamatosan mellette tartózkodok. A férjem álláskereső jó ideje, így nagyon kevés a jövedelmünk. A környéken nagyon nehéz munkát találnia és a két otthon maradt gyermekünket ő látja el.

A baj sosem jár egyedül, tavaszra elromlott a gázkazánunk, most pedig az automata mosógépünk is. Ezekre nagy szükségünk van, és most nincs rá pénzünk. Jelenleg kézzel mosok, a fűtési idényre pedig nagy szükség van a kazánra, ezeket mindenképpen meg kell oldanunk. Fontos lenne Lili szobáját újra festetni, mert a megfelelő higiénés körülmények szükségesek a gyógyulásához. A számítógépünk is elromlott, így jelenleg nincs internetes elérhetőségünk sem. Amikor Lili először volt beteg nem kértünk segítséget, de most úgy érezzük, hogy ez a helyzet nem csupán lelkileg megterhelő, hanem anyagilag is.

Kérjük, akinek módjában áll segítsen a családunknak, nagyon köszönjük.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.