• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Az édesanya levele:

2

012. 08. 27- én Kaposváron született, Lénárt Lili 19:05-kor és Lénárt Csenge 19:06-kor! Oxigén hiányosak voltak mindketten. Nem tudták megállapítani, hogy a szervezetükből, hova tűnt el a vörös vér. Másnap átszállították Lilit és Csengét a Pécsi Klinikára a PIC-osztályra, ahol rettentő nagy változások mentek végbe! Csenge agyhalott lett. Azt mondták az orvosok,hogy a Lilinek sincs sok esélye az életben maradásra! A gépek tartották életben.

Eközben Lili jobban lett. Csengéről lejött 0,5l víz, Lili ugyanakkor 0,5kg-ot hízott. Lilike elkezdett végre mozogni, de a pocakjában rángások, görcsös rohamok voltak és ezt gyógyszerrel kezelték. Sajnos a Csengének sokat romlott az állapota, több szerve is leállt… Lili azonban sírdogálni, nézelődni kezdett.

Újra vonatra ültünk a párommal (Tamással), hogy a kicsik mellett legyünk. Az út nem volt hosszabb 1 óránál, de az erős görcsök miatt nagyon hosszúnak tűnt. Tamás vissza akart fordulni, hogy valami bajom legyen, de én nem hagytam. Aznap délelőtt bementünk a klinikára a picikhez, és este 2012.09.05-én 18:30-kor hívtak minket a klinikáról: Csenge elhunyt… Egy világ omlott össze bennünk. Nagyon összetörtünk, hogy elveszítettük az egyik kislányunkat… De ugyanakkor ott volt Lili, akinek szüksége volt ránk. Lili egyre jobban lett. 2012.09.20-án haza hozhattuk Lilit. Szépen gyarapodott.

Egy hónappal később kontrol vizsgálat miatt felkerestünk egy neurológust, aki kicsinek találta Lili fejét. Ez okból előjegyeztetett minket egy koponya ultrahangra, majd egy MR vizsgálatra, mert valamit ki mutatott az UH. A doki azt mondta, hogy ha nem változik semmit a vér mennyisége, akkor leszívatják. Újabb 1 hónap elteltével újra előjegyeztettek minket egy második MR vizsgálatra, de sajnos semmi változást nem mutatott. Mégsem csináltak semmit… Egy hetet folyamatosan csak sírt Lili, így párommal felhívtuk a Pécsi klinikát, majd kaptunk egy időpontot, 2013.04.02.-ra!

Lilit fel is vittük 2013.04.02-án még az nap csináltak egy EEG-vizsgálatot a picinek! Az eredmény igazolta, hogy a pici epilepsziás, ami annyira kihatott a végtagjaira, hogy még nem tud ülni, s járnii sem, sőt refluxos! Elkezdődött neki a dévényi torna alkalmazása ami mindössze 7 hónapig tartott, mert aki tornáztatta szabadságra ment. Így most sokat vissza esett Lilike fejlődése.

Amiket a torna ideje alatt meg csinált azokat most nem csinálja. Újra ökölben vannak a kezei, nem nagyon fogja meg a kisebb tárgyakat, játékokat sem…

Lilikének szükséges, hogy egy megfelelő, biztonságos otthont tudjunk nyújtani. Ezt sajnos anyagi okok miatt nem tudjuk előteremteni, biztosítani…

Lilikének bébi ételre, nagyobb ruhákra és egy saját szobára lenne szüksége, amit mi berendeznénk a számára megfelelő módon, ha az ehhez szükséges dolgok, illetve anyagok (tégla a lépcsőhöz, a padlástér szobává alakításához is téglára, lépcsőre, ablakokra lenne szükség). Ami van kis szoba az tényleg nagyon kicsi, abban nem férne el Lili nagyobb korára. A páromnak és nekem ruhára lenne szükségünk, fűnyíróra és anyagi segítségre, mert anyagilag nagyon rosszul állunk…

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.