• A gyűjtés lejárt.
  • Összes ölelés6
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Lora nyirokcsomórákkal küzd

Frissítés:

Lora PET-CT és MR eredménye decemberben bebizonyította, hogy a mellkasa kitisztult a rosszindulatú nyirokmirígy csomóktól.

Az édesanya levele:

M

ásfél évvel ezelőtt még csodálatos életünk volt, aztán minden megváltozott, rémálommá vált. 2016. 02. 19-én 13,5 éves kislányunk torokgyulladás következtében, antibiotikumos kezelés mellett, másfél nap után hirtelen elhunyt. A boncolás egyértelműen kimutatta, hogy halálát szívmegállás okozta, a halál okát nem tudjuk, mert az orvosok nem tudták megállapítani. Számunkra, mint szülők számára nem maradt más, mint a fájdalom, gyász és az örök kétely, hogy egy makkegészséges gyermek hogy halhat meg egyik napról a másikra? Dórikánk halálát a mai napig nem tudjuk feldolgozni, elfogadni.

Alig telt egy év, a sors tovább kísértett bennünket, kisebbik, 12 éves lányunk lett beteg. 2017. április 10-én, a nyakán, kulcscsont felett egy 5 cm-es nyirokcsomót észleltek Loránál a szabadkai közkórházban. Megbetegedése köhögéssel, megfázással és lázzal kezdődött. A magas láz antibiotikum hatására sem csillapodott, a gyulladás értéke nagyon magas volt a vérében, ezért teljes kivizsgálásra küldtek az újvidéki gyermekkórház onko-hematológiai osztályára. Hosszas kivizsgálás után, egy hónap elteltével közölték a diagnózist, kislányunknak nyirokmirigy daganata, azaz Hodgkin lymphomája van. A képalkotó vizsgálat kimutatta, hogy a mellkasa tele van megnagyobbodott nyirokmirigy csomóval.

Lorának ezután megkezdték a kemoterápiás kezelését. Az első blokk terápiát Újvidéken kapta meg, viszont a nem megfelelő körülményekre való tekintettel, arra az elhatározásra jutottunk, hogy a további gyógykezelést Budapesten szeretnénk folytatni. Mivel magyar állampolgárok vagyunk, sikerült rövid idő alatt felkerülnünk Budapestre, a Heim Pál gyermekkórházba. Június 02-án folytatni tudták a gyermekünk kezelését. 4-6 blokk kemoterápia van előírva, ezek több hónap kezelést jelentenek. A második blokk terápia után megismétlik a képalkotó vizsgálatot, ennek függvényében folytatják a gyógykezelést. Amennyiben a mellkasa tiszta, még 2 blokk kezelést fognak alkalmazni nála, viszont fennáll annak a veszélye is, hogy a mellkasüreg nem tisztult ki, így másodlagos terv a sugárkezelés.

A budapesti tartózkodás és a sorozatos kezelések nagyon megterhelő anyagi vonzattal járnak számunkra. Lakhatásunk alapítványi segítséggel megoldott a kezelések időszakában, a mindennapi megélhetéshez szükségünk volna anyagi támogatásra. Semmiféle jövedelemmel nem rendelkezem, Szabadkán óvónőként dolgoztam, egyedüli jövedelemforrásunk a családi pótlék, amelyből jelenleg élünk, azaz havi 12.400 Ft. A férjem Szabadkán él, informatikusként dolgozik, munkabére 144.000 Ft, amiből fedezni tudja szabadkai családi házunk költségeit, illetve a saját napi szükségleteit. Úgy döntöttünk, gyermekünk gyógykezelése és további évekig tartó vizsgálatai miatt végleg Budapesten maradunk. Munkahelyet keresünk mindketten és áruljuk szabadkai házunkat.

Ahhoz viszont, hogy a kislányommal addig is élni tudjunk, szükségünk van az Önök anyagi támogatására. A lakhelyváltás nehézségei és az anyagi gondok hozzáadódnak a folyamatos szülői aggodalomhoz, a lelki és fizikai küzdelemhez. A gyermekemnek és nekem a mindennapokra ételt kell biztosítanom, emellett Lorának ruházatra, lábbelire és tisztálkodási szerekre van szüksége, 5 éves kora óta allergiás-asztmával küzd, ezeket a gyógyszereket is biztosítanom kell számára.

Kérem Önöket, segítsenek nekünk, hiszen számunkra a mindennapi megélhetésünk sem megoldott. Minden segítséget nagyon köszönünk.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.