• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Az édesanya levele:

M

arci lombik baba. 7 hónapos korában derült ki, hogy valami nem stimmel vele. Háziorvosa nem tulajdonított neki nagyobb problémát, mondván, hogy fiú és biztosan lusta. Nem volt koraszülött, de mivel én cukros voltam, születés közben leesett a cukra és ezért vissza kellett járnunk a koraszülött ambulanciára 3 havonta kontrollra. Ott említettem a doktor úrnak, hogy Marci 7 hónaposan csak fekszik, mint egy darab fa és nem csinál semmit. Vittem Dévény tornára, de ott sem hívták vissza többször, mondván, hogy tud mindent, csak nem akar. A doktor úr mondta, hogy van náluk egy Pető Intézetes hölgy, akihez vigyem át és kérjem a segítségét. Jártunk a hölgyhöz elég sokáig, de ahogy idősödött a fiam úgy jött rá, hogyha Ő sír, akkor nem kell csinálnia semmit, és ezt ki is használta. 1,5 éves volt, amikor utoljára vittem oda, de akkor már az utolsó egy hónapban nem haladtunk semmit, mert Marci folyamatosan sírt. Mellette hordtam masszázsra is, illetve 3 éves koráig a Bethesda Kidsben fejlesztették, ahol TSMT tornát, zene terápiát és csoportos fejlesztést is kapott. Ott mondták először, hogy értelmi fogyatékos is, de én csak a mozgásra fókuszálok, pedig az értelmével nagyobb a gond. 3 évesen bekerült a Mexikói úti Mozgásfejlesztő óvodába, ahová jelenleg jár. Évente egy-két alkalommal felméretem különböző helyeken, ahol idén azt a diagnózist kaptam, hogy az értelmi szintje jól halad, pár hónapos lemaradás jelentkezik a kortársaihoz képest, viszont mozgás terén a lemaradása nőtt. Jelenleg körülbelül 2-2,5 éves gyerek szintjén áll mozgásilag.

Jelenleg az első két hetes terápiára szeretnék gyűjteni, ha sikeres lesz, akkor természetesen folytatni szeretnénk a terápiákat és akkor a gyűjtést is folytatnánk, de most úgy gondoljuk, hogy megnézzük, hogyan reagál a kezelésekre, mennyire lesznek azok hasznosak a számára.

Marci jelenleg 4 éves múlt. Neurológusunk tanácsára a mai napon voltunk a Borsóházban ahol is Intenzív tréning keretében (TheraSuit terápiát) javasoltak neki. Egyedül nevelem a kisfiamat, apukája elhagyott minket mikor Marci 1 éves volt. A fizetésem nem rossz, de ahhoz hogy havonta vagy kéthavonta kifizessek 185.000 Ft-ot a gyerek fejlesztésére ahhoz kevés. Gyűjtést azért szeretnénk, hogy megpróbálhassuk ezt a terápiát, ami elég jónak tűnik. Ha sikerülne, akkor Marci iskolás korára utolérné mozgásilag a vele egykorúakat és járhatna normál iskolába. A terápia 8×2 hét, de a fejlődésétől függ. Ez úgy néz ki, hogy 2 hét intenzív terápia mindennap 2 órában és hetente 1x 1 órában, és szenzoros integráció pluszban (azt ki tudom fizetni 5 hétre 35.000 Ft). Majd 1-2 hónap szünet és újra ugyanez ez, összesen nyolc terápiában, tehát ha októberben el tudnánk kezdeni, akkor 2018 júliusában érne véget legkésőbb ez a terápia sorozat.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.