• A gyűjtés lejárt.
  • Összes ölelés6
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Az édesanya levele:

K

renczné Nyikos Karolinának hívnak, 38 éves. A férjem, Balázs, aki 32 éves és nagyon büszke vagyok rá, mert sok férfi elhagyja a családját ilyen helyzetben… Ő nagyon segítőkész, mindig lehet rá számítani és a gyerekeket is nagyon szépen ellátja; mellette két munkahelyen is dolgozik. Mi nem vagyunk egy egyszerű család: rengeteg mindenen mentünk már keresztül! Három babánk született: egy kis lány, aki koraszülött volt, s sajnos elhunyt, 12 napot élt. Kettő szép fiunk van: egy 10 éves, neve: Horáció. Azt hittük egészséges, de Ő is 29 hétre született, s ennek folytán idegrendszeri problémája lett. ADHD-s, azaz Sajátos Nevelési Igényű gyermek lett: figyelem és viselkedés zavarral küzd, amire gyógyszert is szed.

A másik kisfiúnk Márkus 2010. 06. 10-én, gondozott terhességem betöltött 37. hetén spontán 2370 grammal, 48 centiméterrel 9/10 Apgard értékkel, pitvar-kamrai sövény hiánnyal született. Születésekor a fejkörfogata határértéken volt: 30 cm. Ebből és a vizsgálati eredményekből az derült ki, hogy sajnos méhen belül kapott fertőzésből alakult nála ki a Microchepalia (kisfejűség), amihez társul egy kevert izom tónus, négy végtagi spasztikus tetraplagia és egy törzs hypotónia. 2012 December végén táplálási nehezítettség miatt egy orrszondát raktak Márkusnak. de sajnos állapota nem változott, ezért 2013. márciusban az I. számú gyermekklinika sebészetén egy Fundoplikációs műtéttel egybekötve egy gasztrotubust ültettek be. Úgy 4 és fél éve elő jött egy enyhe asztma és epilepszia is, ami sajnos a rengeteg gyógyszer ellenére sem tünet, sem roham mentes. 2013. augusztusi kardiológiai vizsgálat során megállapították, hogy a kis lyukacska a szívén záródott.

Egyébként egy nagyon aranyos és szeretettre méltó, jó kedélyű kisfiú! Márkus már 8 és fél éves, 24 órás felügyeletet igénylő gyermek, aki helyváltoztatásra nem képes, csak esetleg körbe pörög, hason fel nyomja, magát kúszni próbál, kis kezével játék után nyúl meg fogja, össze ütögeti.

Kisfiunknak szüksége van egy új biztonságosabb speciális Otto Bock Kimba II. típusú gyermekkocsira, mert a régit kinőtte. Ezért számára ez már se nem kényelmes se nem biztonságos. Azonban létszükség neki a kocsi, mivel orvosokhoz, fejlesztésekre ezzel tudom szállítani gyalogosan.

A babakocsit a NEAK jóváhagyta, de 238 000 Ft önrészt kell fizetnünk érte, amit mi önerőből nem tudunk kifizetni. Ebben kérjük a kedves támogatók segítségét!