• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Niki leukémiás megbetegedése miatt a fürdőszobát fel kell újítani

Az édesanya levele:

K

islányomnál, Nikinél nem sokkal az 5. születésnapja után, 2014. október 31-én Acut Lymphoid Leukaemiát (ALL) diagnosztizáltak. Ekkor megkezdték az intenzív kemoterápiás kezelését a budapesti Tűzoltó utcai Gyermekklinikán. A kezelés során többször végeztek nála csontvelő vizsgálatot és lumbálást és a hét hónap alatt számtalan kemoterápiás kezelést kapott, szinte naponta. A sok vizsgálatot, tűszúrást, és a kemoterápiával együtt járó mellékhatásokat Niki nagyon bátran, bár nehezen viselte. Az intenzív kórházi kemoterápiás kezelést 2015. május végén fejezte be, jelenleg az utókezelése folyik, ami alatt kemoterápiás és egyéb gyógyszereket szed, valamint gyakori vérkép ellenőrzésre járunk. Ez novemberig tart, majd pár hét gyógyszer nélküli időszak után újabb csontvelő vizsgálat vár Nikire, amiből megnézik, hogy eltűntek-e a leukémiás sejtek, ez lesz a „felszabadító vizsgálat”. Ezt követő ötödik év végéig szintén rendszeres ellenőrzések lesznek, majd lesz egy ellenőrző csontvelővizsgálat, és ha tünetmentes, akkor nyilvánítják gyógyultnak és ezután már csak félévente kell majd ellenőrzésre járnia.

A szüleim házában lakunk, a fürdőszobánk felújításra szorul, ami most még inkább indokolt, mivel az sajnos penészes, ami Nikire állapotában veszélyes. Jelenleg egy fizetésből élünk, én még nem tudok dolgozni, Nikivel vagyok itthon gyesen. A férjem dolgozik, van még egy gyermekünk. Van egy személyautónk, amelynek a törlesztő részletei nagyon megemelkedtek, de Niki miatt fontos, hogy az egyéni szállítását meg tudjuk oldani, hiszen ő közösségbe nem mehet, tömegközlekedéssel nem utazhat.

Anyagi helyzetünk nem teszi lehetővé, hogy önerőből megoldjuk a fürdőszoba felújítást és sajnos, időközben a mosógépünk is elromlott. Ezekhez szeretnénk segítséget kérni, ha lehetséges. Köszönjük, ha segítenek!

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.