• A gyűjtés lejárt.
  • Összes ölelés1
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Az édesanya levele:

2

016. májusig kisfiam ugyan olyan kisgyerekként élte világát, mint a többi vele egykorú társai, játszott, szaladgált, rengeteget huncutkodott. Egyik nap elkezdett hányni, folyamatosak voltak a rosszullétei. Először vírusra gyanakodtak az orvosok, majd refluxra, aztán agyhártyagyulladásra. Ezután jött a sokkoló diagnózis: agydaganat.
2016. június 25-én életmentő műtéten esett át, majd másnap eltávolították a daganatot. A szövettan Ependymoma (Grade III) mutatott. Jellemzője, hogy a daganat az agykamrabélés sejteket támadja, amelyek kibélelik azokat az útvonalakat, amelyek az agy-gerincvelői liquort szállítják az agyon és a gerincvelőn keresztül. Ekkor Noel mindössze 15 hónapos volt. Kiderült, erre a típusú tumorra a kemoterápia nem használ, viszont kicsi kora miatt sugárkezelést nem kaphatott. Bizakodtunk, reménykedtünk, talán soha többet nem kell szembenéznünk ezzel a szörnnyel, mivel a daganat teljes eltávolításra került.
2016. szeptember elején ismét rosszul lett Noel. Kiderült, hogy a műtét során levált vérrög elzárta az agyvíz útját. Így a kis fejébe beültettek egy VP shuntöt. Folyamatosan jártunk gyógytornára, mozgásfejlesztésre, míg végre ismét meg tanult önállóan járni. Sajnos az örömünk nem tarthatott sokáig.
2017. augusztus 28-án a kontroll MR a daganat kiújulását mutatta. És ha minden igaz, most nem egy, hanem két daganat növekszik a fejecskéjében, amiből az egyik műthető, a másik nem. Jelenleg szájon át szedhető kemoterápiát kap. Mivel még csak 2 és fél éves, a sugárkezelés továbbra sem jöhet szóba. Egyetlen megoldás maradt számára: a protonterápia, amit csak külföldön végeznek. Jelenleg várjuk a külföldi klinika befogadó nyilatkozatát, majd elindítjuk a finanszírozási kérelmet.
Noelnek meg kell gyógyulnia! Ő egy igazi életrevaló, vidám kisfiú, akinek még annyi mindent kell látnia az életben. Rajta kívül még van két iskoláskorú gyermekem, akiket egyedül nevelek. Munkát nem tudok vállalni a folyamatos gyógykezelések és vizsgálatok miatt.

Kérem, hogy segítsenek nekünk, mert fel kell készülnünk a külföldi kezelésre, és Noel betegsége miatt egyébként is rossz az anyagi helyzetünk. Nagyon bízunk abban, hogy az orvosok által javasolt klinika fogadja Noelt és az OEP is fogja támogatni a protonterápiás kezelését.
Előre is köszönjük a segítséget!

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.