• A gyűjtés lejárt.
  • Összes ölelés2
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Norbi leukémiás megbetegedése miatt a szobáját fel kell újítani

Az édesanya levele:

G

yermekem: Orosz Norbert heveny lymphoblastos leukaemiás megbetegedéssel küzd 2016. július elsejétől. Az állán megduzzadt egy nyirokcsomó, ezért orvoshoz mentünk. Vásárosnamény átirányított bennünket Nyíregyházára, ahonnan a Debreceni Klinika Gyermekonkológiájára kerültünk és a terápiás szünetek kivételével szinte állandóan ott tartózkodunk.

Jelenleg a kórházi kezelések utolsó harmadához érkezett Norbi kemoterápiás protokollja, közben rengeteg problémával kellett szembenéznie. Allergiás lett az ASP nevű kemoterápiás készítményre, majd a helyette adott Onkosparra is, így Ervinase-t kap. Most elég nagy gondot okoz az is, hogy a vércukorszintje nagyon magas, gyakran 27-es, ami a szteroidok mellékhatásaként jelentkezett.

Ha befejeződnek a kezelések, akkor még 2018 júliusáig mesterségesen legyengítik az immunrendszerét, és naponta kell szednie citosztatikus gyógyszereket és azt fogja követni egy felszabadító vizsgálat. Én folyamatosan mellette tartózkodom, ápolási díjon vagyok. A férjem közfoglalkoztatott, van még egy gyermekünk, aki Norbi ikertestvére.

Norbi most hetedik osztályos, de magántanuló és az általános iskolát nagy valószínűséggel így fogja befejezni.

Vámosatyán lakunk, egy kis faluban, ami 120 kilométerre van Debrecenből, így az utazások, látogatások költsége elég magas.

Szeretnénk Norbi szobáját felújítani, hiszen még másfél évig jóformán ott fogja élni az életét, mert közösségbe nem mehet. A betegsége miatt fontos számára a megfelelő higiénia és étrend, a minden nap frissen készített ételek. Ez most még nagyobb odafigyelést igényel, hiszen cukorbeteg is lett. Mindenképpen szükség van arra, hogy kifessük a szobát, rendbe tegyük, ehhez kérünk segítséget, amit előre is köszönünk.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.