Az oldal elsődleges célja az adománygyűjtés, de szeretnénk az együttérzés kifejezésére is lehetőséget biztosítani. Erre való az „ölelés“ funkció. Az ölelést az adományozástól függetlenül megteheti.

Kérjük, segítse: Fókusz Takarékszövetkezet: Fekete Olivér, 52000018-15076177 Közlemény: Fekete Olivér közjóléti célra juttatott ajándék TJ

Nemzetközi utalás: Fókusz Takarékszövetkezet: Fekete Olivér, HU23 5200 0018 1507 6177 0000 0000 , SWIFT: TAKBHUHB, Közlemény: Fekete Olivér közjóléti célra juttatott ajándék TJ

A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Egy megosztás is nagy segítség!

10.50% összegyűlt
52 500 Ft összegyűlt a 500 000 Ft célból
8 adományozó

Frissítés (2018. 01. 26.):

A sok agyvérzésnek a következménye, hogy megvakult és bénulások alakultak ki, emiatt néhol túl gyenge (nyak) máshol túl feszes (lábak, hát, kezek) az izomzata. Heti 2-szer gyógytornát, 2-szer gyógymasszázst és 2-szer komplex (gyógytorna+ gyógypedagógiai) fejlesztéseket kap. Ezek privát foglalkozások, tekintettel arra, hogy a TB nem támogatja. A mozgása még mindig jelentősen lemaradott (7 évesen kúszik, nem mászik, nem ül, nem áll csak segítséggel), de ezt kárpótolja az éles eszével, a jó kedvével, huncutságával és a belőle áradó mérhetetlen szeretettel!
A mozgásfejlődési lemaradást szeretnénk jelentősen javítani, hiszen ezzel szinkronban alakul a mentális képesség is. Ezért az állandó fejlesztések kiadásai mellett, ami havonta meghaladja a 100.000,- Ft-ot, 3 havonta szükséges még az intenzív terápia (többféle speciális kezelések együttese 2 hétben). Ennek a költsége alkalmanként körülbelül 380.000,- Ft. Ezeknek a díját a család már nem tudja önerőből finanszírozni. Ezért fordulok Önökhöz, hogy kisfiam részére a további terápiákat adományukkal támogassák.

Az édesanya levele:

O

livér 2010. szeptemberében három héttel érkezett korábban, későn vették észre, hogy többszörösen a nyakára tekeredett köldökzsinór, így születésekor megfulladt. Sikeresen újraélesztették, majd még aznap négyszer, aztán agyvérzést kapott, végül vízfejűség miatt shunt beültetése volt. Megvakult, megbénult, de mi egyetlen pillanatra sem adtuk fel a reményt! Mindennap fejlesztésekre járunk, gyógytorna, masszázs, gyógypedagógiai terápiák váltják egymást. Ezeknek csupán töredéke államilag támogatott, zömük fizetős.
Az előrejelzésekkel ellentétben Olivér nem magatehetetlen, napjainkra már kúszik, ülni, állni segítséggel képes és kedves, okos, értelmes kis legényke. Nazarkin-féle, önköltséges műtéttel testének feszessége sokat javult, most még intenzívebb fejlesztésre van szüksége, hogy beinduljon a mozgásfejlődése és ezzel szinkronban a mentális képessége is.
Tavasszal megfogalmazódott bennünk isteni sugallatra a delfinterápia gondolata, olyannyira, hogy tapasztalt szülők-családok véleményét kikérve megtaláltuk a számunkra legideálisabbnak tűnő terápiás központot Törökországban, Kemerben.
A kemeri delfinterápiás központ 2001-ben nyitotta meg kapuit a “Soulsience” iskola keretei között, 10 éves fáradtságos, előkészítő munka eredményeképpen. Vezetője az elismert Murat Kemaloglu professzor, aki nagy gonddal és folyamatos szakmai fejlesztés mellett irányítja a központot.
A terápiás program 10 napig tart.
Hosszas utánajárás után felvettem a kapcsolatot Dr Murat-tal az intézet vezetőjével és néhány emailt váltottunk a terápiáról, a lehetőségekről, hogy Olivér alkalmas-e, milyen eredmény várható…stb. A terápiának köszönhetően jelentős fejlődés várható Oli mentális képességeiben, amik természetesen a mozgására is jótékony hatással vannak.
Olit alkalmasnak találta a Doktor, így kezdtük tovább gondolni a dolgot.😊
Az is kiderült, hogy körülbelül milyen költségekre számíthatunk a terápia és a hozzá kapcsolódó utazás miatt. Tulajdonképpen döbbenetes számomra az összeg ami ha minden flottul megy akkor is alsó hangon 6.000,- Euro ( ebből körülbelül 3.000,- Euro maga a terápia költsége, a többi az utazás és szállás költsége).

Mivel a terápia nem támogatott, így a segítségért hozzátok is fordulunk, bízva az eddigi segítőkészségetekben, nagylelkűségetekben, és szeretetetekben Oli iránt.
Hálásan köszönünk minden segítséget!