• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

N

ekünk a Balaton a Riviéra … Vénasszonyok nyara Zamárdiban –, mert a mi szívünkben mindig nyár van, is lehetne a mottója az V. Családos Üdültetésünknek.

Az idei évben ötödszörre sikerül megvalósítanunk Zamárdiban, a Művészetterápiás családos üdülésünket, 2016. szeptember 26 – október 02. között.
A szállást egy Jótündérünk felajánlásának köszönhetően térítésmentesen kapjuk meg 100 főre, akiknek kényelméről a 28 fürdőszobás lakrésszel rendelkező, mindenféle jóval felszerelt üdülő gondoskodik, mely közvetlenül a Balaton partján helyezkedik el, saját stéggel, kajakokkal, vízi biciklivel és játszótérrel. Vannak TV szobák, közösségi helyiségek, hatalmas játszószoba, óriási park, és egy teljes hétre miénk az üdülő! Mind ezek mellett a tábor idején művészetterápiás programokkal kedveskedünk a résztvevőknek, hogy igazán jól érezzék magukat, és elfeledkezhessenek a szürke hátköznapokról és a kórházban eltöltött, nehéz időszakról. Szokásunkhoz híven rákos és fogyatékkal élő gyermekes családokat fogunk üdültetni.

Egy kis ízelítő a várható, tervezett programokból: ásványékszer kollekciókat készítünk, textil szobrászkodunk, csillámtetkózunk, scrapbookozunk, egészséges kencéket kutyulunk, bonbonokat készítünk – mindezeket a szabad alkotás, és a belülről jövő érzések kifejezésének szellemében. Programadóink barátok, ismerősök, és a résztvevők, évről-évre több gyerkőcünk vezet programot. Orvos és szakápoló mindig van velünk, ők figyelemmel kísérik a gyerekek állapotát – észrevétlenül. A programokat mindig „akadálymentesítjük”, így kerekesszékkel, mozgássérülteknek is elérhetővé válnak.

Amihez segítséget szeretnénk kérni: étkezés költségei és a kézműves foglalkozásokhoz szükséges alapanyagok megvásárlása, mely a 100 fős üdültetésre nézve, várhatóan 1.000.000,- Ft-ot jelent.

A résztvevők igazi harcosok, akik hatalmas harcot vívtak és vívnak betegségükkel és állapotukkal. Családos az üdültetésünk, hiszen a család nyújtotta biztonságos közegből nem szakíthatjuk ki őket, és a szülőkre, testvérekre is ráfér a pihenés. Sokaknak ez az egyetlen üdülési lehetősége, mely teljesen ingyenes. Lesz, aki most fogja először látni a Balatont és lesz, akit csontvelő transzplantáció után érkezik, illetve kezelés közben.

Ez az egy hét mindnyájunk számára maga a csoda, a felhőtlen kikapcsolódás ideje. Sok kicsi és nagy művész egy hetes alkotó tábora. Köszönjük, ha segítetek.

Üdvözlettel: Kosztyusok

IX. Tündértánc Nemzetközi Élményterápiás Táborunk képeit itt láthatjátok: https://www.facebook.com/Kosztyusok/photos/?tab=albums

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.