• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

Az édesanya története:

S

zeretném elmesélni Önöknek a kis történetemet. 2013. 10. 18-án nagy örömünkre pozitívat teszteltem. Még ebben a hónapban elmentem orvoshoz ahol megerősítették, hogy a tesztem pozítiv volt. Ezután sorra következtek a kötelező és nem kötelező ultrahangok. A 12. heti ultrahang, mint legfontosabb ultrahangon azt mondták, rendelleneségre utaló jel nincs. Az összes többi ultrahangomon ugyanezt mondták. 37. hetemen befektettek a kórházba, hogy a kislányomnak kicsi a súlya. Abban az egy hétben sem vették észre, hogy bármi baj lenne a kislányommal. 2014. 06. 29-én beindult a szülés. Nagy örömünkre 6:36-kor megszületett a kislányunk, Pálity Pamela Nikolett 3000 grammal 52 cm-rel. Sajnos nem sok idő elteteltével (20 perc) odajött az orvos hozzánk, hogy jobb oldalon van a kislányom szíve, illetve már szállítják Pécsre, mert nem ment le a gyomorszonda. Másnap érkezett egy telefonhívás, hogy én vagy az élettársam menjünk be a Pécsi klinikára aláírni a beleegyező nyilatkozatot a műtéthez, mert nem tudják, hogy összeéri-e a nyelőcsöve vagy pótolni kell Elkövetkezendő nap megműtötték a nyelőcsövét. Összehúzatták, összevarrták és megnyitották a két véget. Minden nap telefonáltam érdeklődtem a kislányom után, mire 07. 05-én közölték az egyik hivásom alkalmával, hogy összesett tüdeje van a kislányomnak. Nem tudták még mindig táplálni, mert volt még egy járat a nyelőcsövén ami a jobb oldali tüdejébe vezetett. 07.24-én átszállították Pamelát Pestre ahol ki is derült, hogy Pamelát ismét műteni kell. De a műtét időpontját nem tudják behatárolni, mert van egy gyulladás a szervezetében, ami nem tudják honnan ered. De itt Pesten végre 5 hét után sikerült levenni a lélegztetőröl. Megtalálták a gyulladás okát: a lábában lévő vénán keresztül táplálták és az volt elfertözödve, mert nem cserélték. Kitűzték a tüdő műtét időpontját, de elötte éjjel vissza kellett vinni az intenziv osztályra, mert a gyulladás nagyon szétterjedt és ez miatt a műtét elmaradt. Utána mondták azt, hogy tüdőgyulladása van. Ez volt pénteki nap. Altatásban és lélegeztető gépen volt és kapta az antibiotikumokat. Ezutrán sorra jöttek a rossz dolgok. Szombati napon telefonáltam és mondták hogy pénteken Pamela közelebb volt a halálhoz mint az élethez. Kiderült az, hogy kapott vért és agyhártyagyulladása is van a tüdőgyulladás mellett. 1 hét alatt sikerült szerencsére leküzdenie mindent. Utána kitüzték a műtét időpontját. A műtét meg történt: a jobb oldali tüdőt teljesen eltávolították és a nyelőcsőn a járatott összevarrták. Ezután szeptember 2-ig Pesten megfigyelésen volt utána átszállították Pécsre mert nem tartozott budapest a körzetünkhöz. szeptember 2-től 9-ig Pécsen volt, mivel szájon át való táplálását elkezdték. Ezt követően átszállították 9-én Bajára, ahol október 2-ig tartozkodott.

Korházból való hazajövetel után szigorú védőnői megfigyelés volt kötelező, illetve minden héten háziorvoshoz kellett járnunk. Bácsalmástól 8 km-re laktunk még egy tanyán, ami nem volt a miénk, illetve földes út vezetett oda. Mivel Pamela állapota miatt bármikor orvoshoz kell mennünk, így be kellett költöznünk Bácsalmásra. Találtunk egy házat, amit havi részletekben kell törleszteni, ami nagyon nehéz, mert a párom csak alkalmi munkából tud ellátni. Így a megélhetésünk napról-napra nehezebb. Pamelának a tápszerei és gyógyszerei nagyon sokba kerülnek. Én havi 48 000 Ft ot kapok, párom meg kapja 22 000 Ft segélyt. Ez összeségében 70.000 Ft, amiből nem tudunk megélni. A házon rengeteg javítani valónk lenne.Sajnos nincsen hütőnk, bojlerünk életveszélyes ezért nem lehet használni. A gáztüzhelyünk nem süt és egyéb háztartási dolgaink sincsenek. A fűtésünket fával tudjuk megoldani ami sajnos anyagilag szintén nehezen kivitelezhető.

Szükségünk lenne az emberek segítségére mert Pamelának még lesz egy szívműtéte és anyagilag ezt nem tudjuk finanszírozni, hogy pamelához járjak és felvigyem. Nagyon szépen kérem Önöket segítsenek rajtunk! Bármilyen segítséget elfogadunk: tartós élelmiszer háztartási eszközök építőanyag házjavításhoz butor anyagi segítség tápszer játék ruha. Mindenre amire egy családnak szüksége lehet.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.