• A gyűjtés lejárt.
  • Még nem kapott ölelést.
  • A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül.

A leukémiás Péter segítséget kér

Az édesanya levele:

1

2 éves leukémiás kisfiú édesanyja vagyok, egyre kilátástalanabb az anyagi helyzetünk és a gyermekem leukémiás betegsége miatt lelkileg nagyon nehéz időszakot élünk meg.

Kisfiam tavaly májusig makkegészséges gyermek volt, védőoltáson kívül nem jártunk orvoshoz. Színötös tanuló, matek, angol és magyar versenyekre járt, kajakozott jó eredményekkel, egy igazi izgága gyerek, az évfolyam legközkedveltebb diákja, sok kitüntetés birtokosa évek óta. Tavaly, május elején, az első kajakversenyen rosszul lett, nem tudott evezni és belázasodott. Másnap a háziorvos vírusra gyanakodott, de valami hetedik érzékre hagyatkozva kierőszakoltam egy vérvételt, amit azelőtt soha nem tettem volna, és az eredmény láttán, már indultunk is a kórházba. Vizsgálatok következtek, majd a szörnyű diagnózis: Burkitt leukémia. A sokkos állapotból még fel sem sikerült állni, már kezdtük is az életmentő kemoterápiát, mert szerencsére nagyon jó kezekbe kerültünk, és Dr. Bartyik Katalin tanárnő tapasztalatának, rátermettségének és lelkiismeretes hozzáállásának köszönhetően. Nehéz napok, hetek és hónapok következtek. A nap 24 óráját együtt töltöttük a kórházban, nehezen viselte a kezeléseket, mert a betegsége is igen előrehaladott stádiumban volt. Megjártuk az intenzív osztályt, és a poklok poklát is. A kezelések még tartanak.

Az elmúlt hónapok minden anyagi tartalékunkat felemésztettek, hiába dolgoztam a betegség előtt két állásban is, mindenünk odalett. A méltányossági táppénzem decemberben lejárt, most gyermekápolási díjra adtam be a kérelmet, melynek elbírálása egy hónap. Dolgozni nem tudok, mert gyermekemmel vagyok a kórházban. Már nincs mihez nyúlnom, egyedül nevelem a gyermekem.

Felújításra szorult a szobája, a fürdő és a konyha is, amit nem tudtunk befejezni. Péter szobájában még megfelelő bútorok sincsenek. Mára a mindennapi megélhetésünk is egyre nehezebb. Nagyon kérem, aki tud, segítsen nekünk! Köszönjük.

Kosztyu Ádám Emlékére a Leukémiás, Daganatos és Zemplén Fogyatékos Gyermekeiért Alapítvány gyűjtése, a gyűjtések szövege és valamennyi adata az Alapítvány tulajdona, az más részére ki nem adható, nem felhasználható.